Anca Dragu explică de ce a spus că Guvernul Năstase a fost cel mai performant: Mă refeream la lungimea mandatului

Data publicării:
Anca Dragu la o conferinta de presa
Senatoarea USR Anca Dragu. Foto: gov.ro

Președintele Senatului, Anca Dragu, nuanțează afirmațiile despre Guvernul Adrian Năstase, spunând că nu s-a referit la performanța în sens economic sau politic, ci la lungimea mandatului.

Anca Dragu a scris, duminică, pe Facebook, că în declarația sa de la Prima Tv s-a referit la lungimea mandatului lui Adrian Năstase, nu la performanța politică sau economică a Guvernului Adrian Năstase.

Declarația mea nu s-a referit la performanța în sens economic sau politic, așa cum se interpretează în spațiul public, ci la lungimea mandatului, și făceam o pledoarie pentru stabilitatea miniștrilor la conducerea ministerelor pentru măcar 4 ani. De altfel, așa începea pledoaria mea și este mai mult decât clar la ce <performanță> m-am referit: <În momentul în care se schimbă miniştrii, ministerele devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este....>. Nu aveam cum să mă refer la performanța politică în interesul cetățenilor, pentru că eu consider - și s-a dovedit în justiție - că acel guvern a fost unul fără integritate, cu oameni care au plătit deja pentru corupție, care a acționat cu aroganță, motiv pentru care șeful acelui guvern a pierdut alegerile”, a scris Anca Dragu, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anca Dragu a declarat, duminică, la Prima TV, că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani, dând exemplul guvernului condus de Adrian Năstase.

„Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare în care credem, pe care l-am construit. (...) România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani. Întotdeauna am insistat, personal, pentru evitarea fragmentărilor la guvernare, fie că vorbim de un minister sau de un guvern întreg. (...) În momentul în care se schimbă miniștrii, ministerele devin destul de greoaie și reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este și cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană a fost guvernul de la începutul anilor 2000, guvernul condus de Năstase”, a declarat Anca Dragu.

Dragu a explicat, apoi, că nu este un model Guvernul Năstase ci că s-a referit doar la continuitate, pentru că a fost un guvern care a rezistat 4 ani.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri