Anchetă alegeri 2009 | Poziția președintelui Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
170223_iohannis dragnea tariceanu grindeanu_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (1)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful statului a declarat, referindu-se la comisia de anchetă parlamentară pe alegerile din 2009, pe care vor să o înființeze liderii PSD și ALDE, că „țara are destul de multe probleme”. Președintele a dat ca exemplu un proiect important pentru Apărare care trenează în Parlament.

170223_iohannis dragnea tariceanu grindeanu_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (1)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Sigur, Parlamentul are libertatea să facă comisii de anchetă și să discute despre orice. Dar, sincer, eu cred că nu asta a fost prioritatea numărul unu pentru Parlamentul României. Nu am nimic împotrivă și nu o să mă amestec în niciun fel. Dacă asta vor să facă, s-o facă, dar să nu uite, totuși, Parlamentul și actuala coaliție de guvernare că țara are destul de multe probleme. Bunăoară, marile achiziții pentru Apărare stau de câteva săptămâni în Parlament și chestiunile nu se discută, în schimb discutăm alegerile prezidențiale din 2009”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii cu peste 300 de aleși locali din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Săptămâna trecută, plenul reunit a retrimis la Comisiile juridice proiectul hotărârii de înființare a comisiei de anchetă pe alegerile prezidențiale din 2009.

Deputații social-democrați Florin Iordache și Eugen Nicolicea au depus, luni, proiecte de modificare a statutului și regulamentului proprii, în sensul ca ancheta Parlamentului să se desfășoare în paralel cu cea a procurorilor și toate persoanele chemate la audieri să fie obligate să se prezinte. Comisia de statut s-a pronunțat, în aceeași zi, asupra celor două propuneri, întocmind un raport favorabil, adoptat cu șase voturi „pentru” și trei voturi „împotrivă”. Reprezentanții PNL au susținut că introducerea obligativității prezentării în fața comisiei parlamentare ar încălca Decizia Curții Constituționale nr. 1.231/2009.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri