Anchetă parlamentară. Senatorii din Comisia de Buget-Finanțe verifică activitatea ASF

Data publicării:
cosmin nicula senat

Potrivit lui Cosmin Nicula, în primă fază, la audieri vor fi invitaţi cei nouă membri din Consiliul de Coordonare, cinci executivi şi patru neexecutivi.

„Comisia de verificare se va axa pe două etape. În primă etapă, până marţea viitoare, cei nouă reprezentanţi vor trebui să facă dovada returnării primelor la casieria instituţiei. După această fază, vom intra în etapa de verificare şi control asupra ASF", a spus Cosmin Nicula, citat de Mediafax.

Preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe a explicat că aceste prime au fost luate în baza unei hotărâri date de Consiliul de Coordonare, care, în opinia senatorilor din comisie, trebuie revocată, iar banii trebuie restituiţi.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care membrii din Consiliul ASF nu vor restitui aceste prime, Cosmin Nicula a răspuns: „Dacă refuză, voi propune Parlamentului revocarea întregii conduceri”.

Senatorul nu a dorit să comenteze reţinerea preşedintelui ASF, Dan Radu Ruşanu. El a precizat că instituţia poate fi reprezentată la audierile din comisie de către prim-vicepreşedinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri