Andrei Chiliman lansează platforma România Liberală: Vocea președintelui PNL consonează cu Vocea Rusiei

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-22-11h09m54s250

Nu mi-am imaginat în 1990 că după 23 de ani, președintele PNL, și nu Ion Iliescu, va numi 'politică de tomberon' afirmarea și promovarea valorilor liberale. Nici eu nu mi-aș fi imaginat atunci că unicul scop în viață al președintelui PNL va fi să ajungă cu orice preț candidatul la Președinție al partidului lui Ion Iliescu. Nici eu nu mi-aș fi imaginat vreodată că vocea președintelui PNL va consona, peste 20 de ani, cu Vocea Rusiei. Consider această stare de fapt o consecință a crizei morale”, a declarat Chiliman, lansând platforma politică Inițiativa România Liberală.

În debutul evenimentului, Vlad Moisescu a prezentat manifestul Iniţiativei România Liberală. De asemenea, el a menţionat că printre susţinătorii Iniţiativei se numără Neagu Djuvara şi Călin Popescu Tăriceanu.

România Liberală propune electoratului un manifest al cărui nume seamănă izbitor cu cel ales acum 17 ani de Convenţia Democrată. Dacă CDR a primit voturi pe un document numit "Contractul cu România", platforma lui Andrei Chiliman prezintă un "Contract pentru România".

Prin intermediul acestei platforme, liberalul cere printre altele reinstaurarea monarhiei, păstrarea cotei unice, adoptarea legii lobby-ului pentru a combate corupţia politică, introducerea votului obligatoriu şi preferenţial pe listă.

Crin Antonescu a refuzat orice dialog despre iniţiativa primarului liberal. Plănuiesc... Tovarășii Chiliman șI Tăriceanu... Haideți! Nu discut despre ce au de gând șI ce nu au de gând niște oameni șI ce ați auzit dvs. Da, luni am o pisică, naște. Doriți să discutăm despre asta? E cam același lucru din punct de vedere politic”, a declarat președintele PNL, Crin Antonescu. Mai mult, el i-a amenințat cu excluderea pe liberalii care aderă la mișcarea lui Andrei Chiliman.

Relaţia dintre Andrei Chiliman şi Crin Antonescu s-a deteriorat în ultima perioadă. Chiar în preajma congresului PNL a avut loc un schimb de replici foarte dur. Andrei Chiliman l-a acuzat atunci pe liderul PNL că vrea să-şi subordoneze total partidul.

„Au apărut tot felul de declaratii, inclusiv ale presedintelui partidului, cum ca eu fac tot posibiliul să Ies din PNL, să fiu dat afară, eventual că o să mă duc la alt partid. Nimic mai fals. Nu eu am fost cel care am spus că Nu este loc şI de Chliman, şI de mine în partid, ci a spus-o domnul Antonescu”, a declarat Andrei Chiliman.

La evenimentul de lansare a platformei „Iniţiativa România Liberală” sunt invitaţi, printre alţii, Mihai-Răzvan Ungureanu, Sever Voinescu şi Daniel Dăianu.

Între invitați s-a remarcat și șeful SIE, Teodor Meleșcanu, fost membru al PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri