Andrei Muraru și Lucian Bode, discuții la Washington despre includerea României în programul Visa Waiver

Data publicării:
Andrei Muraru și Lucian Bode, discuții la Washington despre includerea României în programul Visa Waiver
Andrei Muraru și Lucian Bode, discuții la Washington despre includerea României în programul Visa Waiver. Foto: Facebook/ Andrei Muraru

Includerea României în programul Visa Waiver a fost discutată în trilaterala ambasadorului României la Washington, Andrei Muraru, cu ministrul de interne, Lucian Bode, și șeful Departamentului pentru Securitate Internă al SUA, Alejandro Majorkas.

„M-am bucurat să îl revăd pe Secretarul Departamentului pentru Securitate Internă al SUA, membru al Guvernului federal, Alejandro Majorkas, de data aceasta alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Având în vedere faptul că familia maternă a Secretarului Majorkas are origini românești, mama lui fiind născută în București, iar străbunicii în Suceava, întâlnirea a fost și un prilej pentru o incursiune emoționantă în istoricul familiei sale”, a scris Andrei Muraru, pe Facebook.

Diplomatul român a menționat că cei trei au discutat „în detaliu despre unul dintre țelurile României în relația bilaterală cu Statele Unite – accederea în programul Visa Waiver”.

„Vom lucra împreună pentru a elimina această barieră și pentru a întări astfel relațiile economice, culturale și nu în ultimul rând sociale, între comunități”, a declarat Andrei Muraru, legat de acest subiect.

La rândul său, ministrul afacerilor interne Lucian Bode a transmis dorința autorităților române de a intensifica dialogul cu partea americană în acest dosar, astfel încât cetățenii români să poată călători cât mai curând fără vize în SUA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri