Andrei Pleșu analizează politicienii. Ce spune despre Iohannis, Dragnea și Nicușor Dan

Data publicării:
plesu in fata ta

Klaus Iohannis este o prezenţă tonică, în timp ce Liviu Dragnea este greu de înţeles. Aşa îi caracterizează scriitorul Andrei Pleşu pe principalii actori politici ai României. Invitat în emisiunea „În faţa ta”, acesta a mai spus şi că nu înţelege ce se întâmplă în PNL.

Despre Liviu Dragnea:

Gândirea domnului Dragnea e un subiect care mă depăşeşte. E mult prea complexă, prea nuanţată, prea abilă ca eu să pot să mă pronunţ. Nu pot. Aşa cum nu înţelegi orice pagină din Hegel sau din Kant, nu poţi să înţelegi nici orice declaraţie a domnului Dragnea. Când îi spune unui ministru să facă mai repede rost de experiență, ce să înțelegi? Exeriența e un maldăr de idei, dacă nu iei repede câte ceva, se cheamă că ai rămas fără. Nu poţi înţelege tot ce spune un om atât de subtil”.

Despre Klaus Iohannis:

La ora asta, pe scena politică e prezența cea mai tonică, într-un fel. Aai senzația că la acest nivel lucrurile se petrec normal, că există o atititudine predictibilă, coerentă și am impresia că și eficientă. Își joacă foarte bine rolul”.

Despre Nicușor Dan:

(V-a dezamăgit Nicușor Dan?) Mărturisesc că da. Dar poate nu-i vina sa, poate e vina mea că m-am lăsat amagit. Eu nu cred că e de rea intenție, cred că el vrea binele, cred că a și făcut bine, dar nu i se potrivește acest rol. El a scăpat din mână această formație politică, care a rămas un fel de ONG destul de incoerent.”

Despre PNL:

Cât despre liberali, pentru mine sunt un monument de obscuritate, eu nu înțeleg ce se întâmplă acolo. N-au ambiții, n-au oameni, n-au strategii? Chiar nu e nimeni în stare să facă din partidul ăsta ce era odată, cât de cât?”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri