Angajarea răspunderii, incertă. Guvernul insistă pe acordul opoziţiei pentru legea regionalizării

Data publicării:
guvern sedinta

Premierul Victor Ponta a explicat că va apela la soluţia asumării răspunderii pe tema regionalizării doar în momentul în care va există sprijin politic pentru această variantă.

„Nu vom avea angajarea răspunderii Guvernului pe legea regionalizării decât dacă există un acord cu toate forţele politice din Parlament”, a declarat Victor Ponta.

Liderii UDMR au anunţat deja că Uniunea se opune categoric promovării unei legi atât de importante fără dezbatere în Parlament.

„Noi, la modificarea Constituţiei, vom propune să se desfiinţeze această posibilitate de asumare a răspunderii, care, practic, ocoleşte Parlamentul. Noi refuzăm această posibilitate şi n-o să fim de acord, e clar, o spun de acum, în orice variantă”, a spus Laszlo Borbely, prin telefon, la RFI.

„N-au văzut forma. S-ar putea să nu se opună”, a mai spus victor Ponta.

Şi democrat-liberalii au anunţat că sunt împotiva procedurii angajării răspunerii pentru legea reorganizării teritoriale.

„Este revoltător ca o coaliție care are 70 la sută stabilește procedura tehnică din care ar dori să valideze un act normativ atât de important, înainte de a spune românilor cum vede această reorganizare administrativ-teritorială”, a afirmat Vasile Blaga.

Premierul însă nici nu ia în calcul o negociere pe această temă cu PDL, aşa cum n-a făcut-o nici pentru legea retrocedărilor.

Victor Ponta a mai dat asigurări că nu va exista un proiect de lege pe tema împărţirii adminitratriv-teritoriale în regiuni, până când nu va fi revizuită Constituţia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri