ANI critică Parlamentul în cazul Petre Roman

Data actualizării: Data publicării:
petre roman cu reporteri

Parlamentul a făcut un abuz când a hotărât că Petre Roman poate să revină în funcția de deputat, este reacția Agenției Naționale de Integritate. Efectul este dat și de faptul că Petre Roman urmează să încaseze și indemnizațiile pe lunile în care nu a fost deputat, în valoare de 90.000 lei.

ANI consideră abuzivă decizia Camerei Deputaților astăzi, pentru că ea se bazează pe o hotărâre nedefinitivă, spun inpectorii de integritate.

Conflictul Roman-ANI datează din martie 2014 și până acum s-au consumat mai multe episoade în instanță. O decizie definitivă în acest caz nu există încă, deoarece verdictul Curții de Apel din aprilie 2016, care i-a dat câștig de cauză fostului premier, a fost contestat de Agenția Națională de Integritate.

În martie 2014, inspectorii de integritate îl declară incompatibil pe Petre Roman, deoarece deținea, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată. Câteva luni mai târziu (în ianuarie 2015), ANI constată că raportul de evaluare nu a fost atacat de parlamentar la Curtea de Apel București, drept pentru care anunță că raportul a rămas definitiv și solicită Camerei Deputaților să aplice acestuia sancțiunea revocării mandatului. La sancțiune se adăuga și interdicția de a mai ocupa vreo funcție sau demnitate publică numită sau aleasă timp de trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri