Anul în care demnitari de notorietate au fost trimiși după gratii

Data publicării:
antonie solomon mediafax

Adrian Năstase aşteaptă să afle, peste câteva zile, dacă se întoarce după gratii. Aşteaptă decizia finală în dosarul „Zambaccian”, după ce a executat pedeapsa din dosarul „Trofeul calității”.

Dintre politicienii încarceraţi anul acesta, cel mai mirat de ce i s-a întâmplat a fost George Becali.

Mila Domnului nu l-a ajutat pe fostul deputat George Becali să stea la masă de sărbători cu familia. Finanțatorul echipei de fotbal Steaua București a fost condamnat la închisoare pentru că a înșelat statul într-un schimb de terenuri. La fel și Victor Babiuc, fost ministru al Apărării, condamnat în același dosar. El a fost un pas să se bucure de Crăciun în libertate. Judecătorii din primă instanță au fost de acord să fie eliberat condiționat, dar procurorii au făcut recurs.

Cândva primar iubit de toată Craiova, Antonie Solomon este acum un deținut condamnat pentru corupție. Se împacă greu cu aceast gând, așa că și-a chemat prietenii să îi cânte de Crăciun, la închisoare: pe Alin Oprea, de la trupa Talisman, și pe interpreții de muzică populară Mâțu Stoian și Constantin Enceanu, cu care îi plăcea să cânte pe scenă la Zilele Craiovei.

Închis pentru dosarul „Caltaboșul”, fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeș are parte, și el pentru prima oară, de meniul special de Crăciun oferit de penitenciar. Pentru partenerul lui din dosar, Ioan Avram Mureșan, acesta este al doilea Crăciun la închisoare.

Lui Adrian Năstase „glonțul” reîncarcerării i-a trecut pe lângă ureche, după ce instanța a amânat pronunțarea în dosarul Zambaccian. Fostul premier află de Bobotează dacă se întoarce la închisoare. Între timp, se bucură de libertate și scrie pe blog.

„În 2012, Crăciunul l-am „petrecut” în penitenciar. A fost probabil momentul cel mai dificil, chiar dacă știam că familia era alături de mine. Pomul de Crăciun a rămas însă nestrâns până cand am venit acasă, în martie”, își amintește fostul premier.

Luna cadourilor a fost cu ghinion și pentru deputatul PSD Nicolae Vasilescu. Cu două săptămîni înaintea Crăciunului, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru trafic de influență. A încercat să fugă din țară, avea bilet de avion pentru China, dar a fost prins pe aeroport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri