Anunțul lui Ludovic Orban despre alegerea primarilor în două tururi

Data publicării:
ludovic orban fb

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii au depus un proiect de lege pentru alegerea primarilor în două tururi, care însă a fost avizat negativ de comisii, astfel că deputaţii partidului vor cere retrimiterea la comisii a acestuia, pentru a încerca obţinerea unui raport favorabil. Orban şi-a exprimat speranţa că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se va ţine de cuvânt.

ludovic orban_fb
Foto: Facebook/Ludovic Orban

„Există proiectul de lege care este depus de Partidul Naţional Liberal, care, din păcate, a primit aviz negativ în Comisia de administraţie şi Comisia juridică. Vom solicita, vom mandata grupul de la Cameră să solicite în plen retrimiterea la comisie, în încercarea noastră de obţinere a unui raport favorabil, astfel încât să putem să revenim la acest sistem de alegere, care conferă cu adevărat legitimitatea primarilor care sunt aleşi în fiecare localitate din România. Ne-am bucura ca orice parlamentar,  indiferent din ce fomaţiune politică este, să sprijine acest proiect de lege iniţiat de Partidul Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Întrebat dacă mizează şi pe sprijinul ALDE, liderul PNL a răspuns: „Ne aşteptăm să se ţină de cuvânt, pentru că la Senat, din câte îmi aduc aminte, nu au respectat o declaraţie dată de un lider important al ALDE şi au votat în plen împotrivă”.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că alegerea primarilor trebuie să se facă în două tururi de scrutin, considerând că situaţia actuală, cu alegerea într-un tur, pentru candidaţii formaţiunii sale este un handicap, în timp ce pentru partidele mari este un avantaj nemeritat.

Liderii Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, au declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că este lăudabil faptul că ALDE dă semne că susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi l-au invitat pe Călin Popescu Tăriceanu să susţină o astfel de lege în Parlament, alături de PNL, USR, PMP, UDMR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri