Anunțul ministrului Teodorovici: Lucrăm la un mecanism de amnistie fiscală

Data actualizării: Data publicării:
teodorovici inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că „e în lucru un astfel de mecanism” privind o amnistie fiscală, dar arată că de abia de acum înainte urmează să se discute la nivelul coaliției PSD-ALDE și al Guvernului.

teodorovici inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu am să vă dau acum prea multe detalii despre această idee”, a spus ministrul în conferința de presă organizată de filiala PSD Bistrița Năsăud.

Vom discuta în următoarele zile la nivelul coaliției și la nivel de Guvern pentru a vedea exact dacă o astfel de măsură poate fi aplicată și care vor fi efectele. Nu are nicio legătură cu domnule președinte Iohannis. Mai mult, lui nu i se aplică o eventuală amnistie pentru că alea sunt venituri din chirii”, a mai spus Teodorovici, fără a da alte detalii.

Subiectul amnistiei fiscale a reapărut brusc pe agenda publică joi, când președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat public deranjat de faptul că Ministerul de Finanțe și ANAF nu recuperează banii pe care i-ar datora președintele Klaus Iohannis. „Eu îl întreb şi acum pe domnul Mişa, care este preşedintele ANAF, dacă această instituţie, precum şi uneori Ministerul de Finanţe au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis. Îi întreb acum, public, dacă au atât de mulţi bani la buget şi nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală, dacă sunt prea mulţi bani şi nu mai au loc în cuferele de la trezorerie sau de la domnul Mavrodin”, a declarat Dragnea.

La doar câteva zeci de minute de la afirmațiile șefului său de partid, ministrul Eugen Teodorovici a arătat că o consideră ideea amnistiei fiscale „foarte bună”.

O amnistie fiscală a fost promovată și de Guvernul Ponta în 2015, când ministru de Finanțe era tot Eugen Teodorovici. Atunci, o serie de obligații fiscale stabilite abuziv de Fisc au fost anulate, precum și obligațiile provenite din reîncadrarea activității independente în activitate dependentă sau din stabilirea de contribuții de sănătate pentru venituri mici.

Citiţi şi: Cum a ajuns suspendarea președintelui ultima opțiune a lui Dragnea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri