Peste 100.000 de semnături pentru demisia lui Ciorbea

Data actualizării: Data publicării:
ciorbea

În circa 24 de ore, aproape 80.000 de oameni au semnat petiția online prin care se cere Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să-și prezinte demisia. Demersul civic a apărut după ce Avocatul Poporului a depus la Curtea Constituțională sesizare privind articolul din Legea nr. 90/2001 care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să pretindă funcția de prim-ministru.

ciorbea

Actualizare: Peste 107.000 de oameni au semnat petiția.

„Domnule Ciorbea, suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități. Vă cerem să eliberați postul pentru cineva care pune interesul cetățeanului pe primul loc. Domnule avocat, sunteți concediat!”, se arată în petiția lansată joi și care, până la această oră, a strâns peste 79.000 de semnături.

„De când ocupă funcția de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toți cei ce sfidează drepturile omului. Când au fost oameni călcați în picioare la Pungești, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilități ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a întors spatele”, se mai scrie în petiția online, în care este pomenit și sprijinul pe care Avocatul Poporului l-a acordat „scriitorilor din pușcării” sau președinților de partid „certați cu legea”.

Avocatul Poporului a sesizat joi Curtea Constituțională pe legea care prevede că membrii Guvernului nu pot fi persoane care au suferit condamnări penale. Este vorba de actul normativ care l-a împiedicat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să pretindă funcția de premier, din postura de lider al coaliției PSD-ALDE, câștigătoare a alegerilor din 11 decembrie.

Digi24.ro a arătat cum, de la instalarea în funcție la propunerea PSD și prin votul majorității PSD-ALDE-UNPR, Victor Ciorbea a refuzat să atace mai multe ordonanțe de urgență adoptate de Guvernul Ponta, deși i-a fost solicitat acest lucru atât de opoziție, cât și de societatea civilă. Unele dintre aceste ordonanțe aveau să fie ulterior, după ce au ajuns în Parlament și și-au produs efectele, declarate neconstituționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri