Aproape oricine își va putea cumpăra arme periculoase în România

Data publicării:
pistoale

Ai 18 ani şi nu ai o condamnare la închisoare pe viaţă, poţi să cumperi o armă letală. Senatorii au schimbat total legea armelor, ignorând varianta Guvernului. Au adăugat amendamente care permit aproape oricui să deţină o armă periculoasă. Raportul Comisiei de apărare din Senat a trecut astăzi de plen, dar camera decizională e Camera Deputaţilor.

Proiectul a trecut foarte rapid, iar nici cei din opoziție nu au fost foarte atenți. Liberalii spun că raportul de la comisie era foarte diferit de ceea ce se așteptau ei, în condițiile în care legea trebuia să includă reguli mai stricte pentru deținerea de arme de foc.

S-a întâmplat însă exact invers, îm urma amendamentelor care au fost depuse la acest proiect de lege.

Până acum, persoanele care au fost condamnate la mai mult de un an de închisoare nu puteau deține arme periculoase. Prin modificările aduse legislației, doar cine a fost condamnat la închisoare pe viață are interzis la astfel de arme.

Mai mult, în actuala legislație există anumite interdicții pentru unele persoane să dețină arme de autoapărare dacă exsită „motive imputabile lor”. În urma modificărilor adoptate astăzi, trebuie să existe o decizie definitivă a instanței care să le interzică să dețină astfel de arme.

De asemenea, legislația în vigoare permite deținerea a doar două arme de foc, dar această limită dispare în varianta adoptată azi.

Camera Deputaților este cameră decizională, iar deputații pot veni cu noi modificări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri