Ascensiunea politică a Elenei Udrea

Data publicării:
vot udrea

În dorinţa de a atrage simpatizanţi şi voturi, Elena Udrea nu s-a ferit niciodată de camerele de luat vederi.

A cântat, a dansat, a dat cu mopul, a sărit cu paraşuta, a făcut sport în parc şi a pozat pentru diverse publicaţii mondene. Elena Udrea s-a făcut cunoscută în cele mai diverse ipostaze.

Și-a început cariera politică la Primăria Capitalei condusă de Traian Băsescu unde a deţinut funcţia de consilier al Alianţei Dreptate şi Adevăr.

L-a urmat apoi pe fostul preşedinte la Palatul Cotroceni, unde a fost numită şefa Cancelariei prezidenţiale.

„Atunci când preşedintele şi-a ales echipa, s-a gândit probabil că îşi alege cei mai competenţi oameni din jurul dânsului”, spunea Elena Udrea într-un interviu acordat în 2005.

A părăsit funcţia de la Cotroceni după numai 10 luni, dar a revenit în prim-planul vieţii politice în 2008 când a obţinut un mandat de deputat pe listele PDL, dar şi funcţia de ministru al Turismului în cabinetul Emil Boc. Un an mai târziu a preluat portofoliul Dezvoltării Regionale.

Numele Elenei Udrea este legat de lansarea brandului de ţară „Exploraţi grădina Carpaţilor".

Cum ambiţiile politice au fost tot mai mari, în 2013 Elena Udrea a ţintit şefia PDL. „Candidez pentru că am o experienţă de luptă cu adversarii politici de peste opt ani de zile, în care niciodată nu m-am dat niciun pas înapoi”, explica Elena Udrea.

Învinsă de Vasile Blaga, Elena Udrea a decis să plece împreună cu mai mulţi parlamentari PDL spre nou înfiinţatul partid Mişcarea Populară, creat din iniţiativa lui Traian Băsescu.

„Mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă, mă despart de un partid în care timp de opt ani am avut succese”, spunea Elena Udrea exact în urmă cu un an.

După despărţirea de PDL, Elena Udrea nu a renunţat la visul de a fi preşedinte de partid.

„Candidez pentru funcţia de preşedinte al Mişcării Populare. Nu m-am consultat în mod special cu domnul preşedinte despre această candidatură”, asigura Elena Udrea în iunie 2014.

La doar două luni după preluarea şefiei PMP, Elena Udrea a mai făcut un pas important în cariera politică.

Partidul Mişcarea Populară m-a desemnat prin vot candidatul la alegerile prezidenţiale”, anunța politicianul în august 2014, deși tot ea îl desemnase oficial, cu ceva timp mai înainte, pe Cristian Diaconescu, fost consilier prezidențial și inițiatorul Fundației Mișcarea Populară, drept candidatul PMP la prezidențiale.

Alegeri prezidențiale 2014. Portret de candidat: Elena Udrea

Deşi susţinută activ de Traian Băsescu, după primul tur al alegerilor prezidenţiale, Elena Udrea s-a clasat pe locul 4 cu 5,2% din voturi.

La începutul anului ea a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea PMP. Cariera sa politică pare să fi ajuns într-un impas generat de problemele judiciare.

Citiți și: 

Mesajul Elenei Udrea, după ce a fost pusă sub control judiciar: „Acuzațiile sunt nejustificate”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri