Asociația „Colectiv” protestează față de afirmațiile ministrului Lia Olguța Vasilescu

Data publicării:
eugen iancu
Eugen Iancu Foto: captură Digi24

Asociația Colectiv GTG 3010, din care fac parte victime și rude ale victimelor incendiului de la clubul Colectiv, protestează față de afirmațiile ministrului muncii și justiției sociale, Lia Olguța Vasilescu, care a sugerat joi, comentând plângerea penală care i s-a făcut premierului Viorica Dăncilă, că tragedia din 2015 a fost provocată de o mână criminală. 

eugen iancu
Eugen Iancu Foto: captură Digi24

„Solicităm reprezentantului Guvernului României să prezinte probe care să susțină aceste acuzații sau să recunoască public faptul că se folosește de tragedia din 30 octombroie în scop politic”, se arată într-un comunicat semnat de Eugen Iancu, președintele acestei asociații. „Considerăm că a fost depășită limita bunului simț de către politicieni, în lupta lor continuă pentru acumularea de capital electoral. Respingem orice conexiune politică și orice tip de propagandă electorală, indiferent de modalitatea prin care se transmite aceasta”, spun membrii Asociației Colectiv.

Ei spun că referirile emoționale la cazul Colectiv, conotate politic, sunt de natură să jignească și să amplifice periodic suferința familiilor celor morți și răniți în tragicul incendiu din data de 30
octombrie 2015. „Vrem ca justiția română să fie independentă de politicieni, iar cei vinovați să plătească! Solicităm încetarea oricărui abuz la adresa victimelor din clubul Colectiv!”, cer membrii Asociației Colectiv GTG 3010.

După ce Ludovic Orban a anunțat că a depus o plângere penală împtriva premierului Dăncilă și a lui Liviu Dragnea, Lia Olguța Vasilescu a comentat că liberalii vor să preia guvernarea și se întreabă „la ce vor mai da foc?” pentru a realiza asta, aluzie la incendiul de la Colectiv.

Citiți:  Olguța Vasilescu, aluzie nepotrivită la tragedia din Colectiv, după plângerea penală pe numele premierului: „La ce mai vor să dea foc ca să preia guvernarea?”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri