Astăzi expiră ultimatumul dat de Victor Ponta. La ce concluzii ajung liderii USL?

Data publicării:
usl

Joi, premierul declara că e cea mai gravă criză din USL de la înființarea uniunii, acum mai bine de doi ani. Liberalii cred că este o exagerare.

Prima şedinţă din seria întâlnirilor de luni va fi cea a coaliţiei de guvernare. Crin Antonescu vrea să lase impresia că şedinţa nu va fi una cu scântei.

„Luni este o zi normală, este o zi de început de săptămână obişnuită pentru USL, o zi în care vom discuta subiectele uzuale, cele care ţin de guvernare”, a spus liderul PNL.

Unii social-democrați vor modificarea protocolului USL pentru a preîntâmpina atacurile reciproce. De partea cealaltă, liberalii consideră că schimbarea este inutilă, întrucât subiectul Sorin Roșca Stănescu a fost depășit.

„Protocolul nu a prevăzut excluderea, pentru că nimeni nu s-a gândit când era atâta entuziasm. Măsurile trebuie luate de fiecare partid și trebuie impuse prin protocol, același tip de măsură pentru același tip de agresiune”, a precizat Mircea Cosma, vicepreședintele PSD.

Social-democrații își critică partenerii pentru că nu sunt solidari cu Guvernul. În schimb, PNL este nemulțumit că premierul pare a avea o relație din ce în ce mai bună cu șeful statului.

„Pentru PNL, ideea de distanțare fermă de Traian Băsescu rămâne un subiect important”, a declarat vicepreședintele PNL Mihai Voicu.

Concluziile la care vor ajunge liderii USL vor fi ulterior transmise fiecărui partid în parte, pentru că atât PSD, cât PNL vor avea ședințe separate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri