Asztalos Csaba a fost ales președinte al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru un nou mandat de 5 ani

Data actualizării: Data publicării:
Csaba Asztalos
Csaba Asztalos, președintele CNCD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Asztalos Csaba a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru o perioadă de cinci ani, informează CNCD, într-un comunicat de presă.  Asztalos Csaba a fost preşedinte al CNCD şi în mandatul anterior, fiind în fruntea instituției de 15 ani.

În aceeaşi şedinţă, prima a noului colegiu director, în funcţia de vicepreşedinte a fost ales Adrian Diaconu, pentru un mandat de doi ani şi jumătate.

„Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, reunit astăzi, în prima ședință, și-a ales conducerea prin votul membrilor săi. În funcția de președinte a fost ales domnul Asztalos Csaba Ferenc pentru un mandat  de 5 ani, iar în funcția de vicepreședinte a fost ales domnul Diaconu Adrian Nicolae pentru  un mandat de 2,5 ani”, precizează instituția.

Plenul Parlamentului a numit, marţi, şapte membri în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) - Claudia-Sorina Popa, Adrian Diaconu, Horia Grama, Asztalos Csaba, Cristian Jura şi Cătălina Olteanu - pentru mandate complete de cinci ani şi Maria Moţa - pentru un rest de mandat care expiră în 2023.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri