Începe votul pentru șefia USR PLUS București. Surse: Vlad Voiculescu ar fi preferat să nu aibă contracandidat

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
colaj foto berceanu voiculescu
Șeful Gărzii de Mediu Octavian Berceanu candidează la șefia USR PLUS București. Din partea PLUS și-a depus candidatura Vlad Voiculescu. Colaj Foto: INQUAM Photos

Membrii filialei USR PLUS își aleg în aceste zile președintele filialei și componența biroului municipal. Pe parcursul a trei zile, sâmbătă, duminică și luni aceștia pot vota, fizic, la sediul formaţiunii, opţiunile privind funcţia de preşedinte, componenţa Biroului Municipal, comisia de cenzori şi comisia de arbitraj. Pentru șefia filialei și-au depus candidaturile șeful Gărzii de Mediu Octavin Berceanu și fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu.

Șeful Gărzii de Mediu și-a anunțat candidatura pentru președinția filialei municipale la începutul acestei săptămâni. Candidatura lui Berceanu l-ar fi iritat pe Vlad Voiculescu care ar fi preferat să fie singurul candidat, susțin surse din partid. Asta în contextul în care Octavian Berceanu este considerat unul dintre liderii care pot capitaliza simpatie și susținere în interiorul partidului după activitatea desfășurată în cele șase luni la vârful Gărzii de Mediu.

Actualul copreședinte al filialei, Claudiu Năsui, nu a vrut să candideze împotriva lui Vlad Voiculescu, iar în filială, cei din USR, i-au reproșat că „predă” organizația fără să își asume o competiție cu PLUS.

Miza ar fi fost, însă, una mai mare, discutată chiar la nivel central: Vlad Voiculescu să câștige fără luptă șefia organizației (în lipsa unui contracandidat din USR), în timp ce filiala ar fi urmat să susțină candidatul USR la Congresul din toamnă când va fi ales președintele USR PLUS.

Candidatura lui Octavian Berceanu a încurcat planurile unui scrutin în care Vlad Voiculescu ar fi fost singurul candidat. 

Întrebat despre intrarea în competiție a lui Berceanu, Dan Barna a spus, marți, la Digi24, că este o competiție interesantă. 

„Vlad Voiculescu e un profil definit, construit. Tavi Berceanu, de asemenea, este un om cu un profil în plină dezvoltare pe partea de mediu şi prin rolul pe care îl are la conducerea Gărzii de Mediu. Este o competiţie care chiar va fi interesantă şi sunt foarte optimist că va ieşi cea mai bună decizie din votul colegilor”, a declarat Barna.

Votul în organizația municipală începe sâmbătă, la ora 15:00, iar urnele se vor închide luni la ora 22:00. Membrii USR PLUS Bucureşti îşi vor putea exprima, în mod fizic, la sediul formaţiunii, opţiunile privind funcţia de preşedinte, componenţa Biroului Municipal, comisia de cenzori şi comisia de arbitraj.

Aceasta știre a fost corectată. În știrea inițială se preciza că votul în filiala USR PLUS București începe vineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri