Audierea șefei TVR în Comisia de cultură a fost amânată

Data publicării:
tvr

Audierea în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor a directorului general interimar al TVR, Doina Gradea, care ar fi trebuit să aibă loc marţi, în urma difuzării de către televiziunea publică a interviului cu Sebastian Ghiţă, a fost amânată. Anunțul a fost făcut de preşedintelei comisiei, deputatul liberal Gigel Ştirbu.

„Am primit o adresă din partea Doinei Gradea prin care ne informează că mâine se află în imposibilitatea faptului de a da curs acestei invitaţii, deoarece este prinsă în altă activitate. Totodată, trebuie să recunosc faptul că domnia sa şi-a oferit disponibilitatea de a veni în faţa comisiei la o dată ulterioară. Aşa că mâine, de comun acord cu colegii noştri în Comisia pentru cultură din Camera Deputaţilor, vom lua o decizie şi cu siguranţă o vom invita în cursul acestei săptămâni sau a săptămânii viitoare. Ceea ce s-a întâmplat la TVR trebuie să aibă un răspuns din partea acestei conduceri", a spus Gigel Ştirbu, luni, la Parlament, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL.

Ştirbu a adăugat că vrea să afle de la Doina Gradea dacă Televiziunea Română şi cotidianul Evenimentul Zilei au avut un contract de publicitate la difuzarea interviului cu Sebastian Ghiţă, deoarece sigla ziarului a fost vizibilă pe postul TVR 1.

„Eu aş dori să îi adresez o întrebare doamnei director general interimar, dacă a existat un contract între televiziunea publică, plătită, finanţată şi bugetată din banii tuturor românilor, şi acel cotidian privat. Timp de o oră, pe canalul 1 al televiziunii române, pe ecranul acestui canal a figurat sigla acelui cotidian privat. Vreau să ştiu dacă a existat un contract de publicitate între televiziunea publică şi acest cotidian privat”, a spus Gigel Ştirbu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus că i se pare o „obrăznicie” din partea directorului interimar al TVR să refuze o invitaţie din partea Comisiei de cultură după un „abuz grosolan” care s-a petrecut la Televiziunea Publică.

„Cred că dacă nu se ia o decizie rapidă, Televiziunea Română condusă de PSD o să înceapă să înfiinţeze studiouri sau să trimită echipe în toate ţările în care sunt fugari din România căutaţi de Interpol. Aşa cum a transmis interviul lui Ghiţă probabil o să ne trezim că înfiinţează un studio local în Costa Rica sau în Madagascar. Vrem să prevenim acest lucru. Mie mi se pare o obrăznicie din partea directorului interimar al TVR să refuze o invitaţie din partea Comisiei de cultură după un abuz grosolan care s-a petrecut la Televiziunea Publică”, a spus Orban.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri