Aurelian Bădulescu, prima reacție din PSD la acuzațiile lui Klaus Iohannis: Teatral, cu PSD-ul în gură

Data actualizării: Data publicării:
aurelian-badulescu
Foto: Digi24

Aurelian Bădulescu a avut prima reacție din partea social-democraților la acuzațiile făcute joi după-amiază de Klaus Iohannis. Șeful statului a spus că PSD a creat intenționat o criză sanitară. Viceprimarul PSD al Capitalei a spus că președintele a fost „teatral” și că nu are soluții la criza sanitară provocată de coronavirus.

„Teatral, cu PSD-ul în gură. Încearcă să acopere ce nu a făcut guvernul care în acest moment este la manșă. Invocă chestiuni care nu au legătură cu realitatea sanitară. Nu poate să răspundă la acest eșec decât prin acuze. În loc de PSD, dacă i-aș scoate din registru și l-aș ruga să înlocuiască cu soluție, cred nu o are. Este tragic”, a spus Aurelian Bădulescu, la Digi24.

El a spus că situația actuală „este rezultatul unei proaste administrări, după perioada stării de urgență, măsurile nu au fost contemporane cu situația reală” și că „acum suntem cu toții nevoiți să luăm măsurile care se impun”.

„Poate să spună orice, când vrei să creezi o criză trebuie să ai și produsele necesare. Cât ești în opoziție, nu ai ce criză să creezi printr-un discurs public”, a adăugat viceprimarul PSD al Capitalei.

La mențiunea că președintele făcea referire la tergiversările din Parlament, Bădulescu a răspuns că „asta este o utopie, după ce CCR s-a pronunțat, în toată perioada de așteptare erau alte instrumente care se puteau folosi. Asta este doar o scuză la faptul că nu au reușit să se implice sinergic și contemporan cu creșterile care erau de evidență”.

„Ce măsuri imediate au luat în acea perioadă? Când vedeai că lucrurile se îngroașă pe litoral, trimiteai toată poliția română, îi puneai din 5 în 5 metri și rugai pe oameni să fie responsabili până când se rezolva această chestiune. Apoi, există ordinul de prefect, care este reprezentantul guvernului în teritoriu”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri