Autostrada Comarnic-Brașov, motiv de dispută între Palate. Premierul susține că președintele a sesizat DNA, Președinția și DNA neagă

Data publicării:
ponta si basescu-1

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că şeful statului, Traian Băsescu, a sesizat DNA cu privire la atribuirea lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov.

„Şi mai e un caz care recunosc că-mi stă pe suflet şi de care nu mă las cât sunt prim-ministru şi dacă oi fi preşedinte: Comarnic-Braşov, parteneriat public-privat, să facem din banii altora. Un an şi două luni am negociat, am făcut toate procedurile, am trimis la EUROSTAT, am făcut absolut tot. Trebuia să semnăm contractul. A ieşit domnul Băsescu, ţineţi minte, la învestitura domnului Rus, şi a zis: Vedeţi, corupţie!. Şi a făcut sesizare la DNA. Atenţie, a făcut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat”, a declarat Victor Ponta.

Administraţia Prezidenţială a reacţionat prin vocea purtătorului de cuvânt, consilierul de stat Bogdan Oprea. El a precizat că preşedintele Traian Băsescu nu a făcut nicio sesizare la DNA cu privire la atribuirea lucrării la Autostrada Comarnic -Braşov, aşa cum a susţinut premierul Victor Ponta.

„În discursul susţinut la învestirea în funcţie a ministrului Transporturilor, domnul Ioan Rus, în data de 25 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, domnul preşedinte Traian Băsescu a atenţionat asupra unor suspiciuni din timpul procedurii de atribuire a acestor lucrări, suspiciuni care au provocat retragerea a două bănci europene extrem de importante care, în mod uzual, finanţează proiecte în România”, a declarat Bogdan Oprea.

De altfel, DNA a anunţat că nu a fost primită şi nici înregistrată vreo sesizare de la preşedintele României sau de la administraţia prezidenţială având ca obiect atribuirea sau nereguli privind lucrările la autostrada Comarnic-Braşov, aşa cum a susţinut premierul Victor Ponta.

În aceste condiţii, purtătorul de cuvânt al premierului, Mirel Palada, a afirmat că preşedintele Traian Băsescu ascunde fapte de corupţie sau minte cu privire la contractarea autostrăzii Comarnic-Braşov.

În urmă cu două luni, preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat, la depunerea jurământului, noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, să fie atent la premisele contractării Autostrăzii Comarnic-Braşov.

„Aş vrea să vă atenţionez însă că mergeţi într-un minister cu probleme. Acolo ar trebui să fiţi atent în mod deosebit la premizele de contractare a autostrăzii Comarnic-Braşov. Din informaţiile mele deja s-au produs acte de corupţie”, a spus șeful statului.

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, nu a reuşit să semneze în perioada mandatului său contractul pentru una dintre cele mai aşteptate autostrăzi, respectiv Comarnic - Braşov.

Premierul Victor Ponta şi Dan Şova s-au întâlnit la jumătatea lunii ianuarie, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii asocierii Vinci - Strabag - Aktor, care a câştigat licitaţia pentru construcţia acestui tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov, prilej cu care cele două părţi au semnat un memorandum de înţelegere.

Victor Ponta afirma atunci că autostrada Comarnic-Braşov, în lungime de 53 kilometri, va fi finalizată în 2017, la un cost estimat de 1,8 miliarde euro, iar taxa de utilizare avută în vedere va fi de 5,7 lei plus TVA, lucrările de construcţie urmând să înceapă la finalul lunii aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri