Avertisment Viorel Hrebenciuc: „Cum a pățit domnul Tăriceanu poate păți la fel de bine și domnul Antonescu”

Data publicării:
viorel hrebe

Invitat la emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24, Viorel Hrebenciuc a spus că nu înțelege „frica endemică de faptul că PSD va trăda”.

Eu țin să vă reamintesc – și le reamintesc și liberalilor, pe această cale – că PSD nu a trădat niciodată. Nici când a susținut Guvernul Tăriceanu aproape trei ani de zile fără să avem membri în Guvern. L-am susținut fără să semnăm „n” protocoale, pe o strângere de mână, pe un gentlemen's agreement. Și au stat trei ani de zile la guvernare cu nici 20 la sută din Parlament. Colegii mei liberali văd că uită acest lucru extraordinar de ușor. Nu trebuie uitat acest lucru”, a declarat deputatul PSD.

Coaliția cu liberalii nu a mers în continuare nu din vina PSD-ului, ci din vina inadvertențelor din acțiunea PNL, condus, la vremea respectivă, de domnul Tăriceanu, care a greșit amarnic. Ca o consecință, a și fost schimbat”, a reamintit V. Hrebenciuc.

Acesta a mai spus că minoritatea din PNL care dorește ieșirea de la guvernare și reunificarea dreptei nu va avea câștig de cauză. „Eu sunt convins că, în momentul de față, curentul majoritar în PNL este acela de a rămâne la guvernare”, a adăugat Viorel Hrebenciuc.

În acest context, el i-a transmis un avertisment președintelui liberal, Crin Antonescu. „O eventuală ieșire de la guvernare cred că îi va crea mari probleme și domnului Crin Antonescu în partid. Cum a pățit domnul Tăriceanu poate păți foarte bine și domnul Antonescu”, a spus deputatul PSD.

Pe de altă parte, Viorel Hrebenciuc a avut un mesaj și pentru liberalii care doresc să își impună punctul de vedere în USL.

Măsurile liberale trebuie aplicate dacă ai avea 60 la sută din electorat, ai câștiga alegerile cu 60 la sută tu, PNL, și atunci îți impui măsurile pe care consideri tu. Dar, atâta timp cât ești într-o coaliție, trebuie să te supui regulilor unei coaliții și acest lucru trebuie să se întâmple”, a subliniat deputatul PSD. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri