Avertismentul lui Dragnea: „Vom acționa în consecință!”

Data actualizării: Data publicării:
iohannis dragnea - presidency

Dacă președintele Klaus Iohannis refuză să o desemneze premier pe Sevil Shhaideh, propunerea coaliției PSD-ALDE, social-democrații nu vor veni cu o altă propunere, dar vor „acționa în consecință”.

iohannis dragnea - presidency

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat, după ieșirea de la consultările de la Cotroceni și după anunțarea lui Sevil Shhaideh drept propunerea de premier a coaliției PSD-ALDE, că aceasta va fi singura nominalizare făcută. „Eu plec de la prezumția de bună-credință a președintelui. Nu cred că președintele va acționa împotriva unui vot popular clar și a unei majorități care astăzi sau mâine s-ar putea să se mărească. Tot ce am spus în această campanie va fi respectat. Dacă această propunere va fi refuzată, neexistând niciun motiv constituțional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale să fie refuzată, atunci vom înțelege că nu se dorește ca cei care au câștigat alegerile și au majoritate să facă Guvernul, deci nu are rost să venim cu o a doua propunere”, a declarat Dragnea.

Președintele PSD a lansat și un avertisment pentru șeful statului: „Dacă demersul nostru, legitimitatea noastră nu vor fi respectate, atunci vom acționa în consecință (...) Am venit cu o singură propunere, dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte”.

Scenariul unei încercări de suspendare a președintelui Klaus Iohannis în cazul în care refuză propunerea PSD-ALDE a mai fost vehiculat și de alți social-democrați. „Președintele trebuie să respecte voința poporului. Și la procentele pe care le avem și la redistribuirea de care vom beneficia, credem că suntem îndreptățiți să solicităm foarte clar: premierul la PSD”, declara, imediat după alegeri, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri