Bădulescu, despre excluderea a patru consilieri generali: Majoritatea PSD-ALDE nu e afectată

Data actualizării: Data publicării:
Aurelian Bădulescu la o ședință a CGMB. Foto: Facebook
Aurelian Bădulescu la o ședință a CGMB. Foto: Facebook

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a declarat pentru News.ro că la primărie nu a ajuns niciun document din partea filialei PSD Sector 5 din care să rezulte că a fost retras sprijinul politic pentru patru consilieri generali, fiindcă dacă era aşa, aceştia nu ar mai fi putut, din aprilie şi până în prezent, să-şi exercite activitatea. De asemenea, Bădulescu susţine că nu înţelege nemulţumirea primarului Sectorului 5, Daniel Florea, în condiţiile în care consilierii generali PSD şi implicit cei patru, au votat întodeauna proiectele benefice pentru sectorul pe care îl reprezintă.

aurelian badulescu_fb
Aurelian Bădulescu la o ședință a CGMB. Foto: Facebook

În Consiliul General sunt 24 de consilieri generali PSD, patru consilieri generali ALDE, 15 consilieri generali USR, opt consilieri PNL şi patru consilieri PMP. Astfel, PSD şi ALDE asigură, în prezent, majoritatea în Consiliu.

Dacă sunt retraşi din rândul social-democraţilor Ancuţa Florea, Marius Adrian Pavel, Nina Săndulescu şi Valeriu Nicolae şi dacă aceştia nu vor fi înlocuiţi de alţi membri PSD, PSD şi ALDE vor rămâne în minoritate în faţa opoziţiei PNL, USR şi PMP.

„Dumnealui (Daniel Florea, n.r.) ştim bine că voia să fie vicepreşedinte din partea regiunii Bucureşti-Ilfov şi nu s-a întâmplat asta, aşa că ajungem la această nebunie şi nu ratează nicio ocazie. Dacă le-a fost retras sprijinul politic, aşa cum susţine dumnealui, atunci ar fi trebuit să existe ceva care să ateste asta”, a spus Bădulescu.

El a explicat că dacă în final cei patru consilieri vor fi retraşi, atunci posturile lor vor deveni vacante şi vor fi ocupate de alţi consilieri PSD.

„Sigur că avem o listă de rezervă, orice partid are una, conform procedurilor, iar posturile vor fi ocupate, în ordine, de cei care sunt pe această listă”, a spus viceprimarul.

Întrebat dacă există riscul ca PSD-ALDE să-şi piardă majoritatea în CGMB, Bădulescu a spus că nu, şi că singura problemă a fost la ultima şedinţă de Consiliu, când a lipsit un consilier social-democrat.

„E adevărat că la ultima şedinţă nu au fost aprobate câteva proiecte pentru că nu am avut majoritate, a lipsit un coleg de-al nostru, însă nu se pune problema. (...) Nu comentez alte atitudini politice, ce fac consilierii din opoziţie”, a mai declarat Aurelian Bădulescu.

Sprijin politic retras, dar nepus în aplicare

Patru consilieri generali au fost excluşi din partid de filiala PSD Sector 5 condusă de primarul Daniel Florea, decizie luată în unanimitate de Comitetul Executiv împotriva acestora pentru că ar fi votat în repetate rânduri împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor din Sectorul 5.

Măsura de retragere a sprijinului politic a fost luată încă din aprilie, însă nu a fost niciodată pusă în aplicare, cei patru rămânând pe posturile de consilieri generali, arată PSD Sector 5. Retragerea celor patru ar putea afecta majoritatea pe care o deţine Gabriela Firea împreună cu PSD-ALDE în Consiliul General.

Potrivit PSD Sector 5, Comitetul Executiv şi Biroul Permanent au aprobat în unanimitate, în şedinţele de sâmbătă, excluderea din partid a membrilor Ancuţa Florea, Marius Adrian Pavel, Nina Săndulescu şi Valeriu Nicolae, consilieri generali în CGMB, „pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor Sectorului 5”.

De altfel, încă din luna aprilie le-a fost retras sprijinul politic, arată filiala de sector, însă această măsură nu a fost pusă în aplicare niciodată.

„Dacă sancţiunea de retragere a sprijinului politic, aplicată acestora la începutul lunii aprilie 2018, ar fi fost pusă pe ordinea de zi a PSD Bucureşti şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, nu ar fi fost posibilă această jignire incalificabilă adusă celor peste 300.000 de oameni care trăiesc în Sectorul 5 al Capitalei”, a scris pe Facebook PSD Sector 5.

Reprezentanţii filialei se referă la un proiect de hotărâre prin care au fost majorate sumele de bani repartizate bugetelor sectoarelor aprobat în luna septembrie, proiect prin care Sectorului 5 nu i-au fost alocaţi bani deloc. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri