Balena Albastră. Ministrul de Interne, îngrijorată de fenomen

Data publicării:
170209_COMISIE_SRI_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea_1 carmen dan
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că este îngrijorată de fenomenul „Balena Albastră”, dar a atras atenția că nu s-a stabilit nicio legătură între acest joc și moartea unor adolescenți. Cu toate acestea, ministrul l-ea recomandat părinților și profesorilor să supravegheze atent comportamentul elevilor.

170209_COMISIE_SRI_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea_1 carmen dan
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Pe mine în mod sigur - şi sunt convinsă că nu numai pe mine - mă îngrijorează extraordinar de tare acest fenomen. Nu am stabilit o legătură între acest joc şi cazurile cu care ne-am confruntat. Recomandarea mea foarte fermă e ca împreună, părinţi şi educatori, pentru că vorbim şi de mediul educaţional, să se concentreze şi să supravegheze foarte atent comportamentul elevilor şi copiilor noştri pentru că, iată, e un fenomen care deja ne îngrijorează”, a declarat Carmen Dan, citată de News.ro.

Ministrul de Interne a mai spus că se încearcă stabilirea unei legături între joc şi decesul unor tineri şi a explicat că nu interzicerea accesului la reţelele de socializare este soluţia, ci supravegherea atentă a tinerilor.

„Rog insistent părinţii să urmărească cu foarte mare atenţie ce se întâmplă, pentru că este evident astăzi toţi sunt conectaţi virtual, dar este bine să ştim ce se întâmplă. Nu cred că închiderea Facebook-ului este o soluţie, dar cred că o supraveghere foarte atentă se impune. Noi încercăm să stabilim o legătură între acest joc şi cazuistica cu care ne-am confruntat. Sper să fie fenomene izolate", a precizat Carmen Dan.

Datele preliminare ale anchetei deschise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa în cazul unui copil în vârstă de 11 ani care a fost găsit spânzurat confirmă faptul că băiatul accesa frecvent internetul şi se interesa de jocul „Balena Albastră”. Mai mulţi colegi de-ai copilului au povestit că l-au auzit pe băiat vorbind despre acest joc.

Poliţiştii din Dâmboviţa, care au deschis dosar penal în urma sinuciderii copilului în vârstă de 11 ani din comuna Nucet, au stabilit „că acesta obişnuia să acceseze internetul şi povestea adesea despre un joc virtual”, anunţă IPJ Dâmboviţa într-un comunicat dat publicităţii marţi.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că Alex se interesa de jocul ”Balena Albastră”, dar că în aparatura folosită de copil pentru a accesa internetul nu au fost găsite dovezi care să arate că el intrase în acest joc.

Citiți și: Fata „terorizată” de „Balena Albastră”, acuzată că a înscenat totul pentru a primi un telefon nou

10 sfaturi pentru a vă proteja copiii de pericolele de pe internet

Poliția verifică dacă o sinucidere are legătură cu „Balena albastră”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri