Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu: „După ce a vândut o flotă vrea cântece patriotice, să-i cânt în faţă poezii?”

Data publicării:
base tanar

Incidentul a avut loc la finalul vizitei preşedintelui în Portul Constanţa, acolo unde s-a încheiat una dintre cele mai mari regate ale sezonului. Bărbatul nemulţumit a reuşit să ajungă foarte aproape de preşedinte şi l-a scuipat chiar în faţă. A fost imediat imobilizat de ofiţerii SPP.

Constănțeanul a declarat în momentul reţinerii că îl învinovăţeşte pe preşedinte pentru moartea surorii sale. Ulterior, la audieri, a renunţat la explicaţie şi le-a spus procurorilor că nu ştie de ce a făcut acest gest.

Reporter: De ce l-ai scuipat pe domnul preşedinte?

Adrian Zglobiu: Păi după ce a vândut o flotă vrea cântece patriotice, să-i cânt în faţă poezii?

Reporter: Regreţi ce ai făcut? Îţi pare rău că l-ai scuipat?

Adrian Zglobiu: Regret că nu am emigrat din România. Am fost prea fraier că am rămas.

Bărbatul care l-a scuipat pe Traian Băsescu a fost consultat și la Spitalul Palazu Mare pentru a se stabili dacă are probleme psihice. Înainte, el a fost a fost transportat și la Spitalul Județean Constanța pentru a i se preleva probe de sânge, pentru a se afla dacă acesta consumase alcool sau dacă s-ar fi aflat sub influența stupefiantelor.

El le-a spus anchetatorilor că a fost un gest spontan, pe care nu şi-l explică. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul se numeşte Adrian Zglobiu, are 39 de ani, este şomer şi locuieşte în Constanţa, potrivit Mediafax.

Sursele citate spun că bărbatul le-a spus poliţiştilor şi procurorilor, la audieri, că nu îşi explică gestul făcut la adresa preşedintelui, el afirmând că „aşa i-a venit”.

După ce va fi evaluat psihologic la spital, dacă medicii nu vor decide să îl ţină pe bărbat în unitatea medicală, anchetatorii vor continua audierea acestuia.

Bărbatul declarase înainte să facă acest gest că vinovatul de moartea surorii sale, care a murit recent de cancer, se face Traian Băsescu, însă nu a oferit mai multe detalii.

Polițiștii au sesizat Parchetul în acest caz. Procurorii îl cercetează acum pe Adrian Zglobiu de ultraj, iar dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă între șase luni și 3 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri