Bărbatul dat dispărut după ce a salvat doi copii de la înec, în stațiunea Olimp, era membru Pro România. A fost găsit mort

Data actualizării: Data publicării:
valuri mare

Bărbatul care a salvat doi copii de la înec, în staţiunea Olimp, dar apoi nu a mai reușit să iasă din apă nu era tatăl copiilor. Bărbatul era membru Pro România și se afla la mare în concediu, informează Mediafax.

ACTUALIZARE duminică, ora 10:00. Trupul bărbatului a fost găsit abia duminică dimineața. Medicii au declarat decesul acestuia.

Căutările bărbatului au fost reluate duminică dimineață de către 13 scafandrii și un echipaj ARSVOM.

Trupul bărbatului a fost găsit în zona plajei din stațiunea Olimp în care dispăruse.

Scos din mare după mai multe ore, bărbatul a fost declarat decedat.


Un bărbat care se afla cu familia la mare a intrat în apă, sâmbătă, pentru a salva doi copii pe care i-au luat valurile puternice. Bărbatul a reuşit cu un efort supraomenesc să îi salveze pe cei mici, dar a fost luat de curenți şi s-a înecat. Soţia sa, martor la întreaga scenă, a suferit un atac de panică şi a primit ajutorul medicilor.

Cristina Vasile, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul era din Dâmbovița și avea 32 de ani. Acesta era la mare în concediu, cu soția lui. La un moment dat, bărbatul a observat doi copii în pericol de înec și a sărit după ei, reușind să îi salveze. El, însă, nu a mai putut ieși din apă, fiind în continuare căutat. 

Informațiile inițiale furnizate de ISU Dobrogea arătau că bărbatul era tatăl celor doi. Unterior, s-a dovedit că nu exista nicio legătură de rudenie între ei.

Bărbatul încă este căutat de o ambarcațiune ARSVOM, marea fiind foarte agitată, cu valuri mari.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a postat pe contul de Facebook un mesaj în care dezvăluie că bărbatul era membru al partidului și anunță că toate activitățile de la Școala de Vară a Pro România au fost anulate ca urmare a acestui eveniment tragic.

„Suntem toți șocați și devastați din cauza tragediei care a avut loc azi la Olimp / suntem alături de familia și prietenii colegului nostru cu adevărat erou - care azi și-a sacrificat viața pentru a salva doi copii  (nu erau copiii săi, nici măcar nu îi cunoștea - pur și simplu i-a văzut în pericol și, alături de Octavian, un alt coleg al nostru la fel de curajos, le-a sărit în ajutor)!

Am anulat imediat toate evenimentele pe care le mai aveam programate în cadrul Școlii de Vară a tinerilor ProRomania / ne dorim că Dumnezeu să îl primească pe colegul nostru erou - și noi toți să învățăm ce este bun din sacrificiul lui!

Dumnezeu să îl odihnească?” - a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citiți și: Viorica Dăncilă a anunțat că vicepreședinta organizației de femei PSD Timiș a murit pe litoral

Chiar dacă sunt temperaturi de aproape 30 de grade C pe litoral, înotul este interzis. Steagul roșu a fost arborat sâmbătă în toate stațiunile de la malul mării începând din Mamaia și până în Vama Veche. Curenții marini sunt foarte puternici. Salvamarii îi atenționează pe turiști să nu se aventureze în valuri, deoarece scăldatul este interzis. Numai în Eforie, 20 de persoane, printre care mulți copii, au fost salvate sâmbătă de la înec. Vineri, trei persoane şi-au pierdut viața si alte două au ajuns la spital, după ce au intrat în mare ignorând avertismentele salvamarilor.

Editor: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri