Barna: Avem fundamental nevoie de un referendum pe justiţie

Data actualizării: Data publicării:
dan barna agerpres_9869948
Foto: Agerpres

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, luni, că România are nevoie de un referendum pentru justiţie, iar cetăţenii să decidă destinul statului. El spune că România a ajuns în situaţia de astăzi din cauza „penalilor din funcţiile publice care au transformat România în casa de avocatură a lui Liviu Dragnea”.

dan barna agerpres_9869948
Sursă foto: Agerpres

„Avem fundamental nevoie de un referendum pe justiţie. Practic, implicarea limitată în lupta cu PSD şi credinţa că la un moment dat PSD se va opri şi va reveni la guvernarea României este o strategie clar care nu funcţionează, o strategie falimentară, şi pe această perspectivă USR solicită demararea unui referendum pe justiţie. Un referendum pentru fără penali în funcţii publice, pentru că România a ajuns aici pentru că avem penali în funcţii publice care au transformat România în casa de avocatură a lui Liviu Dragnea. Ceea ce se întâmplă de un an şi jumătate, când societatea este constant în stradă, s-a furat României un an şi jumătate de dezvoltare. Soluţia este un referendum în care cetăţenii, care sunt ultimii decidenţi, să decidă destinul acestui stat, să poată să decidă dacă vrem un stat de tip «rai infracţional» (...) sau vrem un stat în care dreptul şi democraţia să fie respectate”, a declarat Dan Barna pentru News.ro.

Întrebat dacă USR îl va susţine în continuare pe preşedintele Klaus Iohannis, Barna a spus: „USR a declarat constat că va avea candidat la alegerile prezidenţiale. Este poziţia noastră constantă pe acest subiect”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri