Barna, despre stabilirea candidaților USR-PLUS: „Trei doctorate și patru universități care nu generează voturi e meritocrație sau nu?”

Data actualizării: Data publicării:
barna-digi24

Dan Barna a vorbit, miercuri seară la Digi24, despre declarația făcută de Dragoș Tudorache, coordonatorul tehnic al Alianței USR-PLUS, cu privire la stabilirea candidaților la alegerile locale, numind-o „încleștare pe viață și pe moarte”.

„Mesajul trebuie privit în logica negocierilor pe care le avem în alianță, firești, în fiecare județ pentru a putea să avem oferta alianței închisă la nivel național. Metaforele lui Dragoș sunt cumva... e un dialog pe care îl avem permanent, pentru ca cei din filiale să privească obiectivul comun de a oferi o alternativă credibilă vechii clase politice”, a spus Dan Barna, la Digi24.

„La alegeri locale sunt niște candidaturi unde este o poziție, nu sunt două, și fiecare coleg încearcă să-și maximizeze argumentele. Zilele viitoare vom avea niște sondaje unde vom debloca situațiile. Sunt oameni care au muncit ani de zile în ambele partide și care s-au pregătit, e firesc, faptul că alianța e mai transparentă și lucrurile se văd, e aceeași competiție și în PNL. Nu trebuie să fim naivi, că toată lumea stă acasă și magic PSD dispare. Dacă vrem ca PSD să fie marginal chiar trebuie să ne împlicam, să avem aceste discuții locale și să ajungem să avem cea mai bună listă de candidați. Tot ce am făcut în acești ani a fost să construim o alternativă. Nu trebuie să ne speriem că celelalte partide luptă pentru candidaturi, iar la USR pică din cer. Colegii se luptă și e normal să fie așa, pentru șansa de a prezenta electoratului oferta USR-PLUS. Alternativa care era? Să fac ca Dragnea: acolo îl numesc pe Gigel și acolo pe Alexandra? Simpla participare la un miting nu e suficientă”, a completat președintele USR.

„Oamenii care sunt cei mai credibili și cu potențial de a atrage voturi... aici e o discuție subtilă, ce înseamnă meritocrația în politică? Trei doctorate și patru universități care nu generează voturi e meritocrație sau nu? Este un om care a fost prezent într-o comunitate trei-patru ani și a obținut sprijinul comunității, ar merita să o conducă sau nu? Nu vorbesc despre extrem ridicole, să iei un semi-analfabet și un profesor universitar. Despre asta e dezbaterea în alianță, cum găsești omul cu cea mai mare tracțiune”, a mai spus el.

Barna a spus despre declarația că între USR și PLUS ar fi o luptă „pe viață și pe moarte” pentru funcții că „nu e ceartă”.

„Este un demers firesc de a găsi cei mai buni candidați ai alianței, pot să spun negociere dură, un dialog constructiv”, a completat el, menționând că disputa „se va termina printr-o mediere”.

„Ar fi simplu să mă așez cu Dacian Cioloș la o masă și să spunem: la Arad e cutare, la Baia Mare e cutare, la Timișoara a X, la Iași e Y. Ar fi fost asta o soluție? Spre deosebire de PSD și de PNL, în alianța USR-PLUS doar motivația membrilor asigură un rezultat bun”, a mai spus Dan Barna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...