Barna (USR): Decizia președintelui este firească și necesară

Data actualizării: Data publicării:
dan barna-digi24

Președintele USR, Dan Barna, a apreciat drept „firească și necesară” decizia președintelui de a cere demisia premierului Viorica Dăncilă.

„Este o reacție firească și necesară. Suntem în acest punct pentru că purtătorul de interese al lui Liviu Dragnea, respectiv doamna Dăncilă, și-a dovedit incapacitatea majoră de a ocupa poziția de premier al României. Faptul că, prin decizia ultimelor săptămâni și prin vizita în Israel, au fost aruncate la gunoi 27 de ani de eforturi diplomatice ale României ca stat, arată o incompetență și o incapacitate evidentă de asumare a rolui în care a fost pusă cu mâna de către Liviu Dragnea”, a declarat Barna, la Digi24.

„România a fost un negociator credibil în Orientul Mijlociu și, în acest context, domnul Liviu Dragnea, în disperarea de a găsi un minim sprijin internațional, aruncă toată diplomația românească la gunoi”, a adăugat Barna.

E a treia oară cand Klaus Iohannis îi cere demisia unui premier PSD. A mai făcut-o de două ori în 2015, când premier era Victor Ponta, la puțin timp după ce acesta a fost pus sub urmărire penală de către DNA: o dată în iunie, o dată în septembrie.

După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ 3 luni de atunci, 3 luni după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face față poziției de Prim-ministru al României și transformă astfel guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcția de Prim-ministru al României”, a declarat, vineri, Klaus Iohannis.

Citiţi şi: Mutarea ambasadei la Ierusalim ne-ar putea costa miliarde de euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri