Barna: USR PLUS vrea desființarea Secției speciale până în iulie. Orban: Vom găsi cea mai bună soluție în coaliție

Data publicării:
ludovic orban discuta cu dan barna
Ludovic Orban și Dan Barna. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Copreședintele USR PLUS Dan Barna spune că alianța vrea desființarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie în această sesiune parlamentară sau într-o sesiune extraordinară din luna iulie. Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că în coaliție va fi găsită cea mai bună modalitate pentru acest lucru. Subiectul va fi discutat în ședința din această seară.

„Avem în momentul de faţă şi raportul MCV - şi am văzut că e un raport care arată bine, cât timp reuşim să îndeplinim aceste cerinţe, printre care şi desfiinţarea Secției speciale. Avem şi decizia din 18 mai a CJUE şi aşteptăm la începutul lunii iulie şi decizia Comisiei de la Veneţia pe acest subiect”, a spus Dan Barna într-o conferință de presă.

„Este foarte clar şi este dorinţa pe care o avem ca fie în această sesiune, până la finalul ei, fie într-o sesiune extraordinară, în luna iulie, să se termine povestea SIIJ, să eliminăm această excrescenţă dureroasă de pe sistemul de justiţie care a adus atâtea deservicii şi a afectat atât de semnificativ percepţia sistemului de justiţie din România. Este un subiect pe care îl voi discuta şi în această seară la coaliţie, cel legat de calendarul asumat pentru a avea şi în Senat votul privind desfiinţarea SIIJ”, a adăugat el.

La rândul său, Ludovic Orban a spus că „PNL este consecvent în susţinerea desfiinţării Secţiei speciale”.

Obiectivul nostru fundamental este desfiinţarea SIIJ. Avem aceeaşi flexibilitate în a găsi cea mai bună soluţie care să fie găsită în coaliţie şi care să fie susţinătă de către toţi partenerii”, a spus el.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri