Barna: Votarea moțiunii PSD se traduce prin consecvență. Nu suntem în aceeași poză cu Simion și Ciolacu

Data publicării:
dan barna in banca din parlament
Dan Barna spune că dacă moțiunea trece, USR PLUS va iniția discuții pentru alt guvern cu alt premier. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat miercuri, într-un interviu pentru HotNews, că votarea moțiunii de cenzură a PSD de către parlametnarii USR PLUS este o dovadă de consecvență. „Dacă moțiunea trece, putem iniția discuții pentru alt guvern cu alt premier”, a declarat Barna.

„Votarea moțiunii PSD se traduce prin consecvența deciziei că Florin Cîțu nu mai are sprijinul USR-PLUS. (...) Nu suntem în aceeași poză politică cu Simion și Ciolacu. Suntem în poza politică de a nu-l mai vrea premier pe Cîțu”, a declarat Barna.

Acesta a precizat că rămâne „sceptic” în ceea ce privește șansele moțiunii de cenzură.

„Se poate să nu se întâmple, dacă PSD decide să îl susțină pe Cîțu. E o variantă, da, ca PSD să bată palma cu PNL. (...) Mă pot aștepta la orice, eu rămân sceptic”, a declarat liderul USR PLUS.

Dan Barna spune că l-a preferat după alegerile de anul trecut pe Florin Cîțu în locul lui Ludovic Orban pentru că „Cîțu părea mai reformist, cu o viziune mai europeană”.

Dacă va trece moțiunea de cenzură, Barna spune că USR PLUS va fi pregătit pentru discuții pentru formarea unui alt guvern „cu alt premier”.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi și votată săptămâna viitoare, marți. Pentru ca moțiunea să fie adoptată este nevoie de 233 de voturi.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri