Băsescu: Ca preşedinte, nu ezitam să o demit pe Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
basescu la digi

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, joi, la un post de televiziune, că ar fi demis-o, din calitatea de şef al statului, pe Laura Codruţa Kovesi dacă judecătorii Curţii Constituţionale ar fi constatat că DNA a încălcat Constituţia, cum s-a întâmplat în cazul sesizării depuse de preşedintele Senatului legate de ancheta procurorilor anticorupţie privind modul de adoptare a OUG 13/2017.

basescu la digi

”Dacă un şef de stat încalcă Constituţia, este suspendat de Parlament. Doamnei Kovesi îi este permis acest lucru, se pare, după cum îi este permis şi să plagieze, dar să nu i se anuleze doctoratul, cum îi este permis să facă şi spectacole absolut interzise de orice legislaţie internaţională la care România este parte cu purtarea cu cătuşe a oamenilor prin faţa DNA şi cu chemarea televiziunilor, cum îi este permis să dea documente din dosare către presă”, a declarat Traian Băsescu citat de News.ro.

Întrebat dacă, în cazul în care ar fi fost încă preşedintele României, ar fi demis-o pe Codruţa Kovesi pentru decizia CCR legată de OUG 13/2017, Băsescu a răspuns: ”Nu ezitam (...) Vă asigur că la o încălcare de Constituţie constatată de Curtea Constituţională, niciun şef din instituţie nu ar fi rămas în funcţie.”

Preşedintele PMP a amintit că în Germania, în urmă cu câteva luni, procurorul general a fost demis în urma unei simple ironii la adresa ministrului Justiţiei. ”A fost schimbat a doua zi. La noi avem o decizie a CCR, iar ministrul Justiţiei nu îndrăzneşte să trimită preşedintelui României o solicitare măcar de suspendare din funcţie a doamnei Kovesi, iar Dragnea spune «Noi nu cerem schimbări de procurori-şefi». Dragnea s-a făcut ca plastilina. El spune că e înţelept. Nu, el e laş”, a mai spus Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri