Sari la conținut

Băsescu despre situația din România: Poate fi începutul unui război hibrid

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că actuala situație din România poate fi începutul unui război hibrid, precizând că, deși „e greu să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina”, acest lucru nu e exclus.

basescu

„E greu ca România să intre într-un scenariu de tip Ucraina, deși (...) poate fi un tip de război hibrid care a apărut în România. O spun cu responsabilitatea unui om care înțelege procesele. Poate fi începutul unui război hibrid, numai că, spre deosebire de Ucraina, România e în niște structuri euro-atlantice, e greu să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina, dar nu e exclus”, a afirmat Băsescu la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

În opinia sa, atât PSD și Liviu Dragnea, cât și președintele Iohannis vor să exacerbeze conflictul.

„Am urmărit cu multă atenție discursul de azi al președintelui României. Nu e nicidecum îndreptat către o soluție amiabilă, către detensionare, ci dimpotrivă, e îndreptat către adâncirea tensiunilor și a fracturii în societate. Cred că și unul, și altul trebuie să fie responsabili. Adică Dragnea să introducă o modificare la ordonanța de urgență în care să scoată acel plafon de 200.000. (...) Să o lase liberă la aprecierea judecătorilor, dacă prin abuzul serviciu s-a produs o pagubă de 1 leu, e de 1 leu, dar cu încălcarea legii (...) și nu dacă i s-a părut procurorului”, a susținut fostul șef al statului.

Întrebat de jurnaliști la o conferință de presă, ieri, dacă vede riscul unui război hibrid în contextul ultimelor zile, Klaus Iohannis a răspuns negativ.