Băsescu, despre vizita lui Dăncilă în țările arabe: „Bietul premier merge și el pe unde mai este primit”

Data publicării:
traian basescu
Traian Băsescu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul președinte Traian Băsescu critică vizita premierului Viorica Dăncilă în statele arabe și spune că „altele erau prioritățile majore de politică externă în această perioadă”, dar că „bietul premier al României merge și el pe unde mai este primit”.

traian basescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Meleşcanu, cel mai important agent de turism pentru turnee în lumea arabă: Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Sultanatul Oman, Qatar, cu Dubai, Abu Dhabi, Kuwait City, Muscat şi Doha puncte turistice de escală pentru discuţii cu şeicii legat de priorităţile României în preşedinţia rotativă a UE.

În pregătirea mandatului României, Viorica şi Meleşcanu i-au invitat pe şeici să vină cu banii lor în ţară şi să are pământul, să mulgă vaca, să tundă oaia lui Daea şi nu în ultimul rând să facă turism.

Cu 7 săptămâni înaintea preluării preşedinţiei UE, destinaţiile premierului şi ale ministrului de externe trebuiau să fie Paris, Varşovia, Madrid, Berlin, Londra, Haga, Bruxelles, Praga, Viena, Dublin, Lisabona, pentru ca premierul Dăncilă să afle şi să înţeleagă direct de la omologi priorităţile fiecărei ţări, ce poate şi ce nu poate accepta fiecare din statele membre legat de Brexit, migraţie, bugetul UE, emisii de carbon (încălzirea globală), relaţia cu Iranul şi soluţia pentru Siria, politica energetică, securitatea UE, Strategia Dunării, evoluţiile viitoare ale UE şi nu în ultimul rând proiectul severei rezoluţii care vizează România aflat în pregătire la Parlamentul European .

În realitate, bietul premier al României merge şi el pe unde mai este primit, iar în materie de falsă politică externă Meleşcanu este un artist. Pentru organizarea unui turneu turistic la nivel înalt nu avem nevoie să plătim un ministru de externe. Este suficient un comision plătit unei agenţii de turism .

PS – Nu spune nimeni că vizita în state arabe nu este importantă. Problema este că altele erau priorităţile majore de politică externă în această perioadă iar Viorica nu are cum să înţeleagă acest lucru în timp ce Meleşcanu chiar ar putea înţelege, dar face şi el ce mai poate”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Viorica Dăncilă se află într-o vizită de cinci zile, în perioada 3-8 noiembrie, în Sultanatul Oman, unde va participa la deschiderea ambasadei României și la inaugurarea Consulatului Onorific al României, și în Oman.

„Vizita reprezintă cel de-al doilea contact al prim-ministrului României cu omologul său din Qatar din 22 octombrie 1990. Prin această întâlnire la nivel înalt, urmărim consolidarea relaţiilor bilaterale, atât din punct de vedere diplomatic, cât şi din punct de vedere economic”, a explicat premierul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri