Băsescu: „Doamna” din Voluntari şi „Ţopul” din Teleorman - unul nenoroceşte o ţară, iar altul nenoroceşte o capitală

Data publicării:
traian basescu
Traian Băsescu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune, vineri, că „Doamna din Voluntari s-a supărat că cei patru consilieri generali ai PMP n-au vrut să-i voteze proiectele prin care se sifonau bani către clientela politică”. Băsescu face referire şi la „Ţopul din Teleorman” şi afirmă că „unul nenoroceşte o ţară, iar altul nenoroceşte o capitală”, scrie news.ro.

traian basescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Băsescu a postat, vineri, pe Facebook, un text intitulat ”Doamna din Voluntari şi Ţopul din Teleorman”.

”Doamna din Voluntari s-a supărat pentru că cei patru consilieri generali ai PMP n-au vrut să-i voteze proiectele prin care se sifonau bani către clientela politică. După mintea ei, PMP nu este în opoziţie. De fapt, voia Doamna din Voluntari să dea câte 500 lei lunar (6000 lei anual) fiecărui taximetrist din Ilfov care operează fără autorizaţie în Bucureşti. Între Ţopul din Teleorman şi Doamna din Voluntari nu este nicio deosebire”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Potrivit acestuia, ”unul nenoroceşte o ţară, iar altul nenoroceşte o Capitală”.

”Amândoi sunt incompetenţi, amândoi sunt avizi de putere şi, mai ales, amândoi mint pentru a-şi acoperi matrapazlâcurile şi pentru a-i înşela pe români. Supărarea dintre ei pleacă de la suspiciunea că unul ar avea mai mult succes decât celălalt în înşelăciune. Ţopul din Teleorman cumpără voturi cu bani publici împrumutaţi pentru creşteri de pensii, pensii speciale şi salarii, distrugând pur şi simplu echilibrele macroeconomice. Doamna din Voluntari alocă pentru publicitate la televiziuni peste 4,1 milioane Euro plătiţi de ARCUB, CREART şi AMPT din bani publici, aşa că televiziunile fac transmisiuni în direct oricând Doamna din Voluntari doreşte să-şi propage minciunile sau să atace pe cineva. Rămâne de văzut dacă în mandatul său va face măcar un pasaj subteran în oraş”, a mai scris Traian Băsescu.

În finalul mesajului, acesta  afirmă că ”ţoapa, Doamna din Voluntari este un personaj imaginar”, iar ”Ţopul de Teleorman este Liviu Dragnea”.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins proiectul de hotărâre prin care Primăria Capitalei ar fi decontat combustibilul folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei pe lună dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti sau către judeţul Ilfov, în sistem de car-sharing.

În timp ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a subliniat că este o măsură pentru decongestionarea traficului din oraş, consilierii generali din opoziţie şi ONG-urile au criticat acest proiect, spunând că este doar o măsură populistă care nu va rezolva adevăratele probleme ale traficului.

La începutul şedinţei CGMB, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că problema traficului din Bucureşti nu ar trebui să aibă culoare politică, iar anumite proiecte nu ar trebui respinse de consilieri doar pentru că acestora nu le plac iniţiatorii lor.

În final, primarul reproşat opoziţiei că a votat tot politic şi a promis că proiectul va reveni pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de luna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri