Băsescu: Doamna Firea, lăsaţi cetăţenii să se manifeste!

Data publicării:
Traian Băsescu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat după incidentele de sâmbătă dimineaţa din Piaţa Victoriei şi o îndeamnă pe Gabriela Firea, primarul general, să renunţe la ideea organizării unui târg de Crăciun, pe care o califică drept „una ticăloasă” și să lase cetățenii să manifesteze.

170117_TRAIAN_BASESCU_PG_03_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Doamnă Primar General Gabriela Vrânceanu Firea,

Decizia ilegală de a organiza un târg în Piaţa Victoriei este una ticăloasă şi vreau să cred că ticăloşia nu este principala dumneavoastră coordonată în modul de a vă exercita mandatul de Primar General.

Anulaţi imediat decizia evident ilegală şi lăsaţi cetăţenii să se manifeste, dacă vor dori să facă acest lucru, într-un spaţiu care anul acesta a devenit un loc obişnuit al protestelor paşnice”, scrie liderul PMP pe Facebook.

A fost o încăierare generală în faţa Guvernului între protestatari şi forţele de ordine. Zeci de oameni sunt nemulţumiţi că Piaţa Victoriei, locul de întâlnire al protestatarilor, va fi ocupată de un târg de Crăciun. Ei au dărâmat gardurile şi au încercat să ajungă în faţa Guvernului, dar au fost opriţi de forţele de ordine. Reprezentanţii Jandarmeriei spun că spiritele s-au încins în momentul în care au încercat să aplaneze un conflict între doi protestatari. Dat fiind faptul că incidentul a escaladat, jandarmii vor să rămână în Piaţa Victoriei. Trei persoane din rândul protestatarilor au fost ridicate de jandarmi şi duse la audieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri