Băsescu: Ponta, Antonescu, Oprea, Dogaru, Coarnă, vouă vi se cuvine „Ieşi afară, javră ordinară!”

Data actualizării: Data publicării:
traian basescu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că PSD a realizat acum inechitatea sistemului de pensii speciale pe care l-au recreat, în 2015, Victor Ponta şi Gabriel Oprea „luând bani, fără ruşine, de la salariaţi infinit mai prost plătiţi decât categoriile pe care le-au favorizat”, scrie News.ro.

Într-o postare intitulată "Ieşi afară…!", fostul preşedinte aminteşte că, împreună cu premierul Emil Boc, a reglementat sistemul de pensii din România pe principiul contributivităţii în 2009-2010, prin desfiinţarea sistemului de pensii speciale.

„Reacţia a fost că politicienii din USL au încurajat salariaţii Ministerului de Interne şi ai penitenciarelor să vină la Cotroceni şi să răcnească, alături de liderul lor sindical Dumitru Coarnă şi de Mircea Dogaru: «Ieşi afară, javră ordinară!», în condiiţiile în care pachetul de legi emis era în deplin acord şi cu contribuţiile, dar şi cu resursele ţării, creând perspectiva solidă ca plata pensiilor să nu fie niciodată în risc”, scrie Traian Băsescu.

El îl acuză pe Victor Ponta că a recreat sistemul pensiilor speciale din prostie şi demagogie.

„În 2015, premierul Victor Ponta, într-o demagogie şi o prostie, ambele fără limite, a reintrodus sistemul de pensii speciale cu nişte criterii de creştere a pensiilor aberante, ajungându-se, astăzi, la pensii speciale de peste 45.000 RON. Ponta, Oprea şi PSD-ul au creat un regim special de pensii pentru militari, diplomaţi, aviatori şi alte categorii din clientela lor politică, luând bani, fără ruşine, de la salariaţi infinit mai prost plătiţi, unii chiar săraci, decât categoriile pe care le-au favorizat”, susţine Băsescu.

Fostul şef al statului îi acuză pe social-democraţi că au batjocorit bugetul de stat şi au instituit „pensii nemuncite”, dar plătite de cei cu salarii mici, pentru ca acum să-şi dea seama că acest sistem este nesustenabil.

„Din acest motiv, astăzi, când cele două subiecte sunt în dezbatere publică, din care rezultă cât de mincinoase au fost măsurile «cuplului» Ponta – Antonescu, eu nu am decât să zâmbesc, recunosc, cu oarecare cinism. Ticăloşia unor politicieni i-a adus în situaţia de a se lovi cu capul de pragul de sus. Ce ziceţi, dragi PSD-işti care acum trebuie să plătiţi ce aţi votat cu veselie în 2012 şi 2015? Judecaţi dumneavoastră, cititorii acestei postări,când şi cine a fost cinstit cu românii. Ponta, Antonescu, Oprea, Dogaru, Coarnă etc., pentru minciună şi imoralitate, vouă vi se cuvine sloganul «ieşi afară, javră ordinară!»”, a conchis Traian Băsescu. 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că Guvernul va da o ordonanţă săptămâna viitoare prin care pensiile care nu se bazează pe principiul contributivităţii nu vor mai fi indexate în funcţie de salariile celor aflaţi în activitate, ci doar cu rata inflaţiei. Termenul de aplicare a ordonanţei va fi de 15 septembrie, dată până la care cei care doresc se pot pensiona în condiţiile aflate în vigoare.

„Avem de gând să dăm o ordonanţă chiar săptămâna viitoare. Am lucrat la ea. Nu ne-am apucat încă de Legea pensiilor pe partea de contributivitate unde este obligatoriu să facem creşterile din programul de guvernare, însă după apariţia Legeii salarizării ne-am dat seama că, dacă nu corectăm sistemul, în sensul că, dacă lăsăm pensiiile de serviciu să se actualizeze cu ce este la cei activi, vom ajunge într-o situaţie foate neplăcută de anul viitor, în sensul că economia nu poate să susţină astfel de creşteri”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, duminică, la Antena 3.

Ministrul Muncii a spus că România este ”un stat care are multe legi aberante şi care trebuie corectate”, referindu-se la prevederile referitoare la pensiile care nu sunt calculate în funcţia de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de pensii.

„O să ne confruntăm cu o reacţie foarte nervoasă din partea unora, dar eu cred că trebuie (...) să stopăm o creştere aberantă. Dacă avem în plată pensii de 33.000 de lei şi le lăsăm să se ducă în câţiva ani la 66.000, vă spun că sistemul nu mai ţine, crapă şi atunci suntem obligaţi să luăm nişte măsuri care nu sunt foarte populare, dar suntem obligaţi să le luăm”, a declarat Olguţa Vasilescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri