Băsescu: Există un risc la referendum. Are mult mai mare importanţă dacă îl pierde Iohannis, decât dacă îl câştigă

Data publicării:
traian basescu

Traian Băsescu, candidatul PMP pentru alegerile europarlamentare, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că are mai multă importanţă dacă preşedintele Klaus Iohannis pierde referendumul pe Justiţie, decât dacă l-ar câştiga.

Traian Băsescu a explicat care sunt riscurile în privinţa referendumului, în cadrul unei conferinţe de presă.

”Există un risc pentru referendum, aşa cum este el, cu întrebările prost puse. Are mult mai mare importanţă dacă îl pierde preşedintele, îl pierdem toţi, decât dacă îl câştigă. Dacă îl câştigă nu poate face nicio modificare. Efecte practice nu va avea, va fi doar semnal politic, dacă îl pierde va da apă la moară alianţei PSD - ALDE să facă vraişte în legislaţia care vizează justiţia. Sunt printre cei care sunt de acord că trebuie făcute modificări în legislaţia penală, sunt o grămadă de articole neconstituţionale. Una e cu confiscările extinse şi alta este directiva cu privire la consolidarea prezumţiei de nevinovăţie, care este o directivă ce avea termen de implementare aprilie 2018. Nu mai vorbim de zecile de articole care conform Constituţiei au fost şterse din Codul Penal”, a declarat Traian Băsescu.

Candidatul PMP a spus că în cazul în care partidul său va obţine un scor electoral bun şi el va primi un mandat de europarlamentar va merge la Bruxelles să reprezinte România. Totodată, Băsescu a precizat că estimează o prezenţă la votul pentru alegerile europarlamentare de 35 la sută.

Traian Băsescu a mai declarat că PSD guvernează nu din 2016, ci din 2012 când Victor Ponta a fost numit premier al României, iar românii care lucrează în străinătate nu se vor întoarce în ţară, în urma promisiunii de creştere a salariilor.

„Daddy, obişnuit cu cumpărăturile, crede că aduce românii acasă cu creşterea salariilor. Pentru a aduce românii acasă trebuie să înţeleagă ce i-ar motiva să revină acasă pe românii care lucrează în Europa. Nu salariile i-ar motiva, ci trebuie îmbunătăţită calitatea vieții. Ei (PSD- n.r) sunt la guvernare din 2012 când l-am desemnat pe Victor Viorel Ponta în calitate de premier. Românii vor veni înapoi când alături de salarii vor avea spitalele promise, când vor avea autostrăzi, când românii vor avea posibilitatea să lucreze pământul cu irigaţiile făcute aşa cum le-au promis şi nu le-au făcut şi vor veni când vor avea şcolile promise şi nefăcute pentru că lucrul important pentru părinţi e să îşi dea copiii la o şcoală bună”, a declarat Traian Băsescu.

Candidatul PMP spune că actualii guvernanţi folosesc greşit creşterea economică.

„PSD - ALDE are şansa de a guverna într-o perioadă de creştere economică, dar foloseşte resursele pentru a creşte salarii, în loc de investiţii”, a mai spus Băsescu.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri