Băsescu, la Digi24, despre schimbarea lui Birchall de la Justiție: Pesediștii și Guvernul au pierdut un om credibil în SUA

Data publicării:
Traian Băsescu, în studioul Digi24.
Traian Băsescu, în studioul Digi24.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat la Digi24 că odată cu schimbarea din funcție a ministrului Justiției Ana Birchall, guvernul a pierdut un om cu credibilitate în SUA.

„Ce au pierdut pesediștii și Guvernul este legat de credibilitatea doamnei Birchall în SUA. Dacă doamna Birchall ar fi spus peste câteva luni că s-au rezolvat probleme ar fi fost crezută. Au pierdut un om credibil în SUA”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a adăugat că Ana Birchall e o persoană cu care nu prea e de negociat.

„Birchall pare o femeie cu care nu prea e de negociat. Dânsa a spus că va implementa integral observațiile GRECO și ale Comsiei de la Veneția. Și aici rămâne de văzut cât de absolutism trebuie să fii în punerea în aplicare a unelor rapoarte”, a afirmat Băsescu.

Reacția vine în contextul în care președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, după ședința CEx PSD, că social democrații îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiției și pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice. De asemenea, Mihai Fifor va rămâne la Interne, după finalizarea interimatului.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri