Băsescu: Nu e exclus ca prezidențiabilul PSD să nu fie în turul 2. Posibil să vedem Cioloș-Iohannis

Data publicării:
colaj klaus iohannis dacian ciolos

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, într-o emisiune TV, că nu este exclus, dacă PSD va continua să înregistreze o scădere de popularitate, să nu aibă prezidențiabilul în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, caz în care românii ar putea să vadă o luptă între Dacian Cioloș, liderul PLUS, și Klaus Iohannis sau chiar între Dan Barna, liderul USR, și Klaus Iohannis, relatează Mediafax.

„Ca toată partidele, sigur că da (n.r. - PMP va avea candidat la președinție). Avem obligația să avem candidat, suntem și partid parlamentar, sigur că vom avea. (...) O vom face cât de curând, nu vreau să îmi asum eu pomenirea numelui. Dar în turul doi vom merge cu Iohannis”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

Fostul președinte spune că nu este exclus, totuși, ca românii să vadă o bătălie între fostul premier Dacian Cioloș și Klaus Iohannis în turul al doilea.

„Dacă PSD vine cu un candidat care nu intră în tutul doi, și s-ar putea să vină, se complică turul doi pentru Iohannis. Pentru că va fi Cioloș - Iohannis sau Barna - Iohannis. Probabil Cioloș și atunci marea întrebare e cu cine va vota electoratul PSD, nu cred că cu Iohannis”, a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte a mai afirmat că Viorica Dăncilă și Gabriela Firea nu ar avea șanse să intre în turul al doilea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri