Băsescu nu se implică în fuziunea cu PNL: „Nu voi participa la niciun fel de discuții”

Data actualizării: Data publicării:
Europarlamentarul Traian Basescu si-a depus candidatura pentru primaria Capitalei
Traian Băsescu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce surse politice au declarat vineri că PNL negociază fuziunea prin absorbție cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), partid creat de Traian Băsescu, fostul președinte a venit cu precizări privind aceste noi informații: nu deține vreo funcție în PMP, nu a participat și nu intenționează să participe la discuțiile interne referitoare la o eventuală fuziune a celor două partide, susține Traian Băsescu. În plus, după pierderea alegerilor, acesta nu a mai avut niciun fel de implicare în activitatea partidului.

„Cu privire la posibila mea implicare în negocieri dintre PMP și PNL, fac următoarele precizări:
1. Din data de 6 decembrie 2020, nu am mai avut nici un fel de implicare în activitatea PMP;
2. Nu dețin nici un fel de funcție în PMP;
3. Nu am participat și nici nu voi participa la nici un fel de discuții interne cu privire la o eventuală fuziune a PMP cu PNL;
4. Singura activitate politică pe care o desfășor este legată de activitatea grupului PPE din Parlamentul European”, a scris fostul președinte Traian Băsescu, pe pagina de Facebook.

Liberalii au votat în Biroul Executiv echipa de negociere privind fuziunea prin absorbție cu PMP, au declarat surse politice, pentru Digi24.

PMP va decide sâmbătă, în forurile statutare, dacă va fuziona cu PNL, după ce au primit invitația din partea liberalilor, au spus sursele.

Pe de altă parte, într-un mesaj publicat pe Facebook de PMP, președintele partidului, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PNL. „Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că «știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false»", arată mesajul.

Din PNL fac parte foștii liderii ai PDL, printre care Vasile Blaga și Emil Boc, cu care Traian Băsescu s-a certat în urma congresului în care Elena Udrea a pierdut alegerile din partid.

Partidul Mișcarea Populară are aproximativ 2.250 de aleși locali. La ultimele alegeri locale a ratat intrarea în Parlament, nereușind să atingă pragul electoral.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri