Băsescu: PSD i-a minţit pe pensionari. Pensiile ar fi fost mai mari dacă se menținea sistemul de indexare

Data publicării:
basescu discurs fb
FOTO: Facebook

Fostul președinte Traian Băsescu afirmă, într-o postare pe Facebook, că „pensionarii au fost păcăliți de Dragnea și ai lui”, întrucât dacă s-ar fi menținut „sistemul cu indexare de la 1 ianuarie, pensiile ar fi fost ceva mai mari”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

  • Traian Băsescu este invitatul Alinei Manolache, vineri, de la ora 20:00, în emisiunea 24/7 de la Digi24. Fostul președinte va vorbi despre temele anunțate de Klaus Iohannis la referendumul pe Justiție, dar și despre avertismentele europenilor cu privire la statul de drept din România și situația Laurei Codruța Kovesi.

„Suma totală cu care pensionarii au fost păcăliţi în 2018 şi 2019 este de 3.855.718.452 RON sau 816.040.475 EURO. Dacă pui mâna pe creion şi începi să socoteşti, constaţi că toată propaganda creşterii pensiilor făcută de PSD este o mare minciună.

Mai mult, tot soiul de auto intitulaţi lideri ai pensionarilor, în frunte cu „universitari”, apar seară de seară la televizor şi, fără ruşine, cu tupeul specific activistului pesedist, îi mint pe pensionarii pe care pretind că îi reprezentă. Bieţii de ei, deşi în vârstă şi uneori de multă vreme pensionaţi, îşi păstrează şi acum reflexul creat în timpul vieţii active, acela de a fi slugi şi propagandişti mincinoşi.

Conform legislaţiei, valoarea punctului de pensie se majorează anual, începând cu 100 % din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50 % din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Aşadar, pensiile trebuiau indexate la 1 ianuarie a fiecărui an, după cum urmează : la 01.01.2017 cu 5,5%, la 01.01.2018 cu 7%, iar la 01.01.2019 cu 9%.

Indexările au fost suspendate, iar pesediştii s-au aşezat comod în fotolii pe la toate televiziunile şi s-au aşternut pe explicat cum îi slujesc ei pe pensionari prin anularea indexărilor de la început de an, compensându-le şi crescând pensiile, susţin ei, în mod mincinos, prin creşterea punctului de pensie, cândva, în timpul anului.”, a scris Traian Băsescu.

Președintele continuă postarea cu mai multe simulări de calcul și concluzionează că „prin mult lăudata nouă lege a pensiilor PSD a văduvit pensionarii cu aceste sume. Pensiile ar fi fost mai mari dacă se menţinea sistemul de indexare. PSD-ul i-a minţit pe pensionari. Eu măcar am avut curajul să fiu cinstit cu ei.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri