Beatificarea lui Anton Durcovici, prilej de campanie electorală

Data publicării:
politicieni la beatificare

Primii politicieni care au venit sâmbătă pe stadionul din Copou au fost premierul Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Rovana Plumb. Alături de ei s-a aflat şi liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin.

La interval de doar câteva minute, şi-au făcut apariţia şi reprezentanţii PNL, în frunte cu prim-vicepreşedintele liberalilor, Klaus Iohannis.

Autorităţile locale şi de la nivel central au stat pe tot parcursul slujbei în primul rând.

Sunt două mesaje importante pe care am vrut să le transmitem prin prezenţa noastră aici. În primul şi în primul rând că România îşi asumă istoria sa şi cu părţile sale tragice. Nu doar episcopul Anton Durcovici, ci mii de preoţi, ortodcşi, catolici, greco-catolici, protestanţi au murit în închisorile comuniste şi faptul că ne asumăm şi cinstim acum arată că România a trecut de acele vremuri dificile”, a declarat premierul Victor Ponta.

Aflat la prima vizită în Iaşi de când este membru PNL, Klaus Iohannis, a fost impresionat de ceremonie.

Am participat la un eveniment foarte important, foarte frumos, slujba de beatificare a episcopului Durcovici. Foarte multă lume prezentă acolo şi cred că această zi este realmente o sărbătoare pentru Iaşi”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

Tot la Iaşi va ajunge duminică şi preşedintele Traian Băsescu, pentru o dezbatere privind priorităţile României în Uniunea Europeană, dar şi modalităţi de sprijinire a Republicii Moldova pentru integrarea europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri