Beneficiile unui europarlamentar. Câștigul anual este 100.000 de euro

Data publicării:
parlamentul european - facebook-4

Mie-mi place luxul. Acolo, scaune de plastic de 10 euro, mese de plastic de 3 euro. Nu-mi place!” - aşa compara fostul europarlamentar George Becali condiţiile în care lucra la Parlamentul European cu cele oferite de Parlamentul din ţară. El a dat scaunul de europarlamentar pe unul de deputat până a fost condamnat în Dosarul Valiza, anul trecut în vară.

Chiar dacă scaunele din Parlamentul European nu sunt prea scumpe, beneficiile mandatului sunt considerabile.

Câştigul anual brut al unui europarlamentar este de aproape 100.000 de euro. Pentru fiecare prezenţă la lucrările Parlamentului European, el primeşte încă 304 euro pe zi, pentru cazare şi masă. De obicei, europarlamentarii lucrează de 3 ori pe săptămână, deci ceea ce înseamnă încă 3600 de euro pe lună. Deplasările din ţară la Bruxelles şi Strasbourg, de aproape 2500 de euro pe săptămână, sunt şi ele decontate de Parlamentul European.

În aceste condiţii, mulţi dintre europarlamentarii noştri au reuşit să pună deoparte sume consistente de bani.

Daciana Sârbu intra în 2009 în Parlamentul European cu o datorie la bancă de 220.000 de euro şi economii de 80.000 de euro. După cinci ani, ea şi-a achitat creditul, a construit o casă de vacanţă, şi-a cumpărat un autoturism în leasing, în valoare de 34.500 de euro, şi a reuşit să îşi mărească economiile din bănci cu peste 100.000 de euro.

Şi pentru europarlamentarul PDL Monica Macovei mandatul în Parlamentul European a fost unul prosper. Când a fost aleasă europarlamentar avea 7 terenuri, o casă de vacanţă, una de locuit şi 2 apartamente in Bucureşti, pe care le are şi acum. A reuşit însă să economisească aproape 75.000 de euro.

Viaţa de europarlamentar a fost bună şi pentru social-democratul Cătălin Ivan. Dacă în 2009, la începutul mandatului, nu deţinea bunuri sau conturi bancare, acum are un apartament şi nu mai puţin de 3 maşini. A primit de la Parlamentul European aproape 100.000 de euro în ultimul an, aşa că şi-a permis să facă şi credite bancare de aproape 75.000 de euro.

Şi pentru Adina Vălean viaţa s-a schimbat în bine după ce a ajuns la Bruxelles. Banii câştigaţi i-au permis să îşi cumpere, împreună cu soţul ei, Crin Antonescu, un apartament de 205 metri pătraţi în Bucureşti, să investească în bijuterii şi să achiziţioneze un autoturism de lux.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în luna mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri