Bilanț. Miniștrii care au primit mulțumiri de la Gabriela Firea

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea bilant

La un an de mandat, primarul general al Capitalei face bilanţul. Gabriela Firea i-a adunat pe toţi cei şase primari şi împreună au prezenta un raport al activităţii de când se află la conducerea Bucureştiului. Ea le-a mulțumit „puţinilor miniştri din fostul Guvern” care au susținut proiectele Capitalei.

În bilanțul prezentat astăzi, Firea a spus că au fost stârpite firmele fantomă, că au fost deblocate numeroase şantiere şi că vor fi construite şase cartiere de locuinţe în toate sectoarele Bucureştiului, un spital metropolitan, creşe şi grădiniţe, precum şi săli pentru organizarea de evenimente.

Acum un an, în data de 23 iunie, la aceeaşi oră, am depus jurământul în faţa bucureştenilor, le-am mulţumit pentru vot şi le-am promis că împreună, echipa social-democrată, cei şapte primari vom obţine rezultate pentru bucureşteni. Ne întâlnim astăzi, pentru că aşa am promis atunci, să punctăm activitatea acestui an. Nu este un bilanţ. Un bilanţ se face la final de mandat. Dar pentru că am promis să spunem public în fiecare an ce s-a realizat, ce neîmpliniri avem, ce ne propunem pentru perioada următoare, iată-ne în faţa dumneavoastră”, a spus Gabriela Firea.

Oraşul a prins viaţă, acolo unde nu se lucra de aproape doi ani, s-a lucrat, s-au şi finalizat unele obiective de investiţii, altele sunt în curs de finalizare, iar acolo unde se lucra cu paşi de melc, ritmul s-a accelerat foarte mult”, a adăugat ea.

De asemenea, o mare realizare a acestui an este aceea că am avut curajul să spunem stop contractelor păguboase pentru Capitală. Ani de-a rândul aceleaşi firme, aceleaşi câştigau toate licitaţiile din Bucureşti. Nu este normal. Mediul de afaceri este mult mai complex dezvoltat decât cele câteva firme agreeate atât la Primăria Capitalei, cât şi la primăriile de sector. Ne-am pus în minte să spunem stop şi am reuşit şi toţi şapte ne-am asumat riscuri imense pentru noi şi pentru familiile noastre şi nu exagerez când spun acest lucru”, a continuat Gabriela Firea.

În sfârşit, se lucrează acum transparent, pe proceduri, există obiectivitate, există un mediu economic sănătos. A fost greu. Acolo erau grupuri de interese transpartinice de ani de zile, familii de afaceri. Nu poţi să te pui cu toţi deodată, dar pentru că am promis în faţa dumneavoastră, ne-am asumat acest risc şi am reuşit”, a adăugat edilul.

Gabriela Firea le-a mulţumit „puţinilor miniştri din fostul Guvern” care au sprijinit proiectele Capitalei. Ea i-a numit pe Carmen Dan (Interne), Alexandru Petrescu (IMM-uri), Gabriel Petrea (consultare publică), Andreea Păstârnac (Diaspora), Petre Daea (Agricultură), Pavel Năstase (Educație) şi Florian Bodog (Sănătate). De altfel, aceștia au fost în sală la prezentarea bilanțului Gabrielei Firea.

După discursul primarului general, a fost prezentat un film de câteva minute cu realizările din primul an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri