BILANȚ. Rovana Plumb: Au fost cele mai dificile şapte luni din cariera mea

Data publicării:
rovana plumb bilant fonduri europene
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a făcut bilanțul activității sale la Ministerul Fondurilor Europene. Ea vorbeşte despre deblocarea fondurilor europene şi despre plăţi către beneficiari în valoare de 933 de milioane de euro și se declară „mândră” că, din luna martie şi până acum, a deblocat fondurile europene şi „a scos România din sintagma zero absorbţie”, susţine fostul ministru, potrivit News.ro.

171012_rovana plumb PSD_CEX_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene au transmis, miercuri, un comunicat de presă cu bilanţul Rovanei Plumb pentru cele şapte luni de mandat de ministru delegat al Fondurilor Europene.

Părăsesc portofoliul ministerial după un mandat scurt, de şapte luni. Suficient, însă, pentru a demonstra, sper, că am meritat încrederea care mi-a fost acordată la învestire. Sunt mândră că, din luna martie până astăzi, alături de echipa MDRAPFE, am deblocat fondurile europene şi am scos România din sintagma zero absorbţie, făcând posibilă intrarea banilor europeni în ţară. În acest moment, avem 933 milioane euro plăţi procesate către beneficiari, bani care se vor regăsi în absorbţie, la fel cum se vor regăsi toate celelalte măsuri pe care le-am luat pe parcursul mandatului de ministru”, arată Rovana Plumb.

Ea vorbeşte despre mandatul în fruntea ministerului ca despre cea mai dificilă perioadă din carieră.

Nu a fost uşor să ajungem aici, dimpotrivă! Au fost cele mai dificile şapte luni din cariera mea, pentru că veneam după guvernarea tehnocrată zero, care a însemnat un eşec atât de costisitor pentru România! Aş reduce viziunea mea de mandat astfel: o mai bună relaţionare şi un dialog permanent şi transparent CU, PENTRU şi ÎN folosul beneficiarilor de fonduri europene şi al României. Am gândit şi acţionat, prin toate măsurile pe care le-am pus în aplicare, după principiul cum putem îmbunătăţi vieţile oamenilor folosind banii europeni”, mai spune fostul ministru.

Ea adaugă că mandatul său a însemnat deblocarea fondurilor europene, acreditarea autorităţilor de management, cu două luni mai devreme decât era prevăzut în Programul de Guvernare, deblocarea proiectelor cu impact major pentru România, deschiderea unor linii de finanţare în valoare de 19 miliarde de euro şi semnarea unor contracte de finanţare în valoare de 5,8 miliarde euro, ajungând la o valoare de contractare de 21%.

Rovana Plumb mai vorbeşte şi despre „demararea celui mai amplu proces de simplificare a legislaţiei pentru sprijinirea beneficiarilor şi accesul românilor la banii europeni” şi de „reluarea dialogului şi a consultărilor cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru urgentarea deblocării accesului României la fondurile europene”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri