Votul final în Parlament privind bugetul pe 2019, programat în 15 februarie

Data actualizării: Data publicării:
parlament 2018_inquamphotos george calin (2)
Foto: Inquam Photos/George Călin

Votul final privind bugetul pe 2019 şi bugetul asigurărilor sociale ar urma să fie dat 15 februarie, conform calendarului stabilit sâmbătă de birourile permanente ale celor două Camere.

parlament 2018_inquamphotos george calin (2)
Foto: arhivă Inquam Photos/George Călin

Actualizare: Parlamentarii au termen până luni la ora 12:00 pentru a depune amendamente, iar până la ora 14:00 va avea loc centralizarea şi gruparea amendamentelor pe ordonatori principali de credite.

De la ora 15:00, sunt programate şedinţe comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea, avizarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci, simultan având loc şi dezbateri generale în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci.

De marţi de la ora 9:00, până miercuri la ora 14:00 vor avea loc dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, la ora 15:00 fiind aşteptată depunerea rapoartelor.

La aceeaşi oră, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului stabilesc timpii de dezbatere în plen, iar o oră mai târziu este programată să se desfăşoaare şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru dezbaterea şi adoptarea Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, dezbaterile generale şi dezbateri pe anexe.

Vineri, 15 februarie, este programat votul final asupra bugetului în plenul Camerelor reunite.


Şedinţa Birourilor permanente este programată la ora 11.00. Cel mai probabil, se va stabili ca până luni parlamentarii să poată depune amendamente. Apoi, proiectul va trece prin comisii, iar în final va fi dezbătut şi votat în plenul reunit.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Coaliţia PSD-ALDE va merge pe o dezbatere accelerată, având în vedere că proiectul a fost finalizat atât de târziu.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a prezentat, vineri, proiectul de buget pentru acest an, aprobat în şedinţa de Guvern, care prevede o creştere economică de 5,5%, un câştig salarial mediu brut de 5.163 lei, un deficit bugetar în scădere la 2,55% şi atingerea unui număr al salariaţilor de 5,282 milioane.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri