Bode: Sunt încrezător că raportul evaluării Schengen care s-a derulat recent va fi unul pozitiv

Data actualizării: Data publicării:
Lucian Bode vorbește la o ședință a Consiliului JAI
Lucian Bode a participat miercuri, la Luxemburg, la secțiunea afaceri interne a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, organizat de Președinția cehă a Consiliului UE. Foto: Facebook

Lucian Bode a participat miercuri, la Luxemburg, la secțiunea afaceri interne a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, organizat de Președinția cehă a Consiliului UE. „Sunt încrezător că raportul elaborat în urma exercițiului voluntar de evaluare Schengen care s-a derulat recent va fi unul pozitiv”, spune ministrul de Interne. „Situația actuală în care ne aflăm este nedreaptă și trebuie să înceteze cât mai curând”, a adăugat Bode.

„A fost o reuniune foarte importantă pentru România, deoarece agenda a inclus subiecte precum extinderea spațiului Schengen, gestionarea integrată a frontierelor europene, implementarea interoperabilității, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, azilul și migrația. Le-am prezentat omologilor mei modul în care s-a desfășurat exercițiul voluntar de evaluare Schengen în România și le-am transmis disponibilitatea de a continua dialogul și cooperarea în privința implementării acquis-ul Schengen de către România”, a scris ministrul de Interne pe Facebook.

„Îmi doresc să avem o decizie favorabilă privind aderarea României la spațiul Schengen până la finalul acestui an și sunt încrezător că raportul elaborat în urma exercițiului voluntar de evaluare Schengen care s-a derulat recent va fi unul pozitiv. România îndeplinește toate condițiile pentru a fi stat membru Schengen cu drepturi depline, iar situația actuală în care ne aflăm este nedreaptă și trebuie să înceteze cât mai curând”, a adăugat Bode.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri