Bogdan Aurescu: Nu suntem intimidați de amenințările rușilor

Data publicării:
bogdan-aurescu-mae

„Salut poziţia pe care, ieri, NATO a adoptat-o, ea reflectă întocmai poziţia României şi repet faptul că nu suntem deloc intimidaţi de acest tip de retorică”, a declarat Bogdan Aurescu.

Replica ministrului vine după ce purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe a acuzat România că ar pune în pericol stabilitatea regională pentru că acceptă suplimentarea forţelor NATO pe teritoriul său.

În plus, Bogdan Aurescu a declarat că Bucureştiul a transmis deja la Bruxelles un document de poziţie privind revizuirea Strategiei de Securitate a Uniunii Europene.

„Uniunea Europeană are nevoie să dezbată situaţia internaţională actuală, are nevoie să înţeleagă bine situaţia internaţională actuală, are nevoie să se raporteze corect de această situaţie internaţională. Eu sper că faţă de ultimul rezultat, cel al formulării unei strategii de securitate, UE va veni şi cu o agendă de securitate. Poate agenda este chiar mai importantă decât strategia”, a spus Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate.

La dezbatere a fost prezent şi jurnalistul Emil Hurezeanu, care a insistat pe nevoia de unitate între statele comunităţii europene.

„Această stare de pericol nou creează nevoia unei coerenţe şi solidarităţi noi. Ceea ce face Ungaria astăzi, ceea ce face Grecia sunt exemple ale acestui - nu l-aş numi viciul de structură a Uniunii Europene, deşi din perspectiva unei alianţe este un viciu de structură”, a afirmat Emil Hurezeanu.

Dezbaterile legate de politica externă a României vor continua şi în perioada următoare. 

Citiți și
Rusia, noi critici la adresa României. NATO reacționează
Klaus Iohannis: „Apartenența la NATO rămâne o garanție a securității țării noastre”
Bogdan Aurescu: România propune elaborarea unei noi strategii de securitate a UE
Ministrul de Externe, după avertismentul Rusiei: România nu se simte intimidată de aceste amenințări

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri